Update articol:

Marea Britanie lucrează pentru a minimiza daunele cauzate de prăbușirea Silicon Valley Bank

londra Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/londra-uk-parlament-big-ben-1053695/
  • Ministrul britanic de Finanțe, Jeremy Hunt, a declarat duminică că lucrează cu prim-ministrul Rishi Sunak și cu guvernatorul Băncii Angliei Andrew Bailey pentru a „evita sau minimiza daunele” cauzate de orice consecință a  falimentului Silicon Valley Bank.

  • „Vom prezenta planuri imediate pentru a ne asigura că nevoile operaționale și de flux de numerar pe termen scurt ale clienților Silicon Valley Bank din Marea Britanie pot fi îndeplinite”, a spus Hunt.

  • Prăbușirea de vineri a băncii-mamă din SUA a fost cea mai mare de la criza financiară din 2008.

 

Ministrul britanic de finanțe Jeremy Hunt a declarat duminică că lucrează cu prim-ministrul Rishi Sunak și cu guvernatorul Băncii Angliei Andrew Bailey pentru a „evita sau minimiza daunele” rezultate din haosul care a cuprins filiala britanică a Silicon Valley Bank, potrivit CNBC.

„Vom prezenta planuri imediate pentru a ne asigura că nevoile operaționale și de flux de numerar pe termen scurt ale clienților Silicon Valley Bank din Marea Britanie pot fi îndeplinite”, a spus Hunt.

Falimentul dramatic de vineri al băncii-mamă din SUA, care se concentrează pe startup-urile tehnologice, a fost cel mai mare de la criza financiară din 2008.

În weekend, au avut loc discuții între Hunt, Sunak și Bailey pentru a discuta problemele cu care se confruntă companiile tehnologice britanice afectate de falimentul SVB, a spus Trezoreria britanică.

Hunt a spus că guvernul britanic tratează problema ca pe o „înaltă prioritate” și a declarat că, având în vedere importanța băncii pentru clienții săi, falimentul  acesteia ar putea avea un impact semnificativ asupra unor companii.

Peste 250 de directori executivi ai firmelor tehnologice din Marea Britanie au semnat sâmbătă o scrisoare adresată lui Hunt, cerând intervenția guvernului în acest caz, arată o copie văzută de Reuters.

În cadrul procedurilor de insolvență pentru băncile din Marea Britanie, unii deponenți sunt eligibili pentru compensații de până la 85.000 de lire sterline (102.000 USD) pentru numerarul deținut la bănci sau 170.000 de lire sterline pentru conturile comune.

Hunt a reiterat comentariile BoE că, în general, Silicon Valley Bank are o prezență limitată în Marea Britanie și nu îndeplinește funcții critice pentru sistemul financiar.

BoE a declarat vineri că solicită o decizie judecătorească pentru a introduce SVB UK într-o procedură de insolvență.

BVB | Știri BVB

Erste Group Bank AG (EBS) (20/03/2023)

Notificare - tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

BIOFARM S.A. (BIO) (20/03/2023)

Convocare AGA O & E 26/27.04.2023 (data de referinta 13.04.2023)

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (20/03/2023)

VAN la data 31.01.2023 - date finale

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (20/03/2023)

Schimbari in Consiliul de Administratie

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/03/2023)

Schimbari in conducerea societatii