Update articol:

Medic chinez: China a minţit, a eliberat pacienţii infectaţi cu COVID-19 înaintea vizitei preşedintelui Xi în Wuhan

Xi Jinping, preşedintele Chinei Xi Jinping, preşedintele Chinei

China a minţit în legătură cu numărul de pacienţi COVID-19 din Wuhan, punctul  zero pentru pandemia globală, înaintea vizitei din 10 martie a președintelui Xi Jinping în regiune, a declarat un medic pentru Kyodo News.

 

În aceeași zi, autoritățile sanitare din China nu au raportat noi cazuri de coronavirus la Wuhan, mai mulți pacienți simptomatici au fost eliberați mai devreme din carantină, în timp ce oficialii din domeniul sănătății au suspendat testările, potrivit Japan Times.

Autoritățile chineze din domeniul sănătății au raportat în acea zi  că nu există cazuri noi de infecție cu coronavirus la Wuhan, marcând pentru prima dată că orașul nu are nicio transmitere locală de la epidemia virală care a început la sfârșitul anului trecut, mai scrie Japan Times.
 
Însă doctorul, care lucrează la unitatea de carantină, a declarat că guvernul „nu poate fi de încredere”.
 
Numărul de pacienți care se află în prezent în tratament este redus în mod deliberat în efortul de a demonstra succesul guvernului Xi în combaterea epidemiei, a spus el.

 

Medicul, în vârstă de 40 de ani, ale cărui responsabilități includ şi decizia  dacă un pacient poate fi externat dintr-un spital și-a exprimat îngrijorarea că, dacă adevărul rămâne ascuns publicului, ar putea apărea un alt focar.

Liniile directoare ale Comisiei Naționale de Sănătate stipulează că pacienții trebuie fie testaţi negativ de două ori și să fie verificaţi dacă mai au sau nu pneumonie printr-un tomograf computerizat, înainte de a fi externaţi.

Potrivit medicului, încă din momentul vizitei lui Xi, deși pacienții săi prezentau încă semne de pneumonie, aceştia au fost eliberați din carantină, la dispoziţia unui „specialist” din partea autorității de prevenire și control al epidemiei.

De atunci, criteriile de externare a pacienților s-au relaxat și “a început o eliberare în masă a pacienților infectați”, a spus el.

De asemenea, interogatoriile pacienților cu  simptome precum febră au fost simplificate, iar testele de sânge pentru detectarea anticorpilor produși în timpul infecției au fost întrerupte. Ca urmare, „pacienții au fost eliberați înapoi în societate”, a mai spus medicul.

Xi a făcut prima sa vizită în orașul central chinez Wuhan, la 10 martie,  de la începutul focarului, subliniind realizările guvernului în eforturile sale de prevenire și control al epidemiilor.

Un medic din Wuhan dezvăluie cum oficialii chinezi i-au interzis să vorbească în decembrie despre gravitatea COVID 19

 

 

BVB | Știri BVB

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (16/08/2022)

Detalii teleconferinta rezultate S1 2022

TERAPLAST SA (TRP) (16/08/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 8 august - 12 august 2022

E-mini Dow Jones TURBO SHORT 0.001/34,800/33,800 (EBDOWTS22) (16/08/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 16 si 17 August 2022

PREFAB SA (PREH) (16/08/2022)

Raport semestrial S1 2022