Update articol:

Medicul Gabriel Diaconu: Ministrul Tătăru trebuie să își prezinte demisia; Nelu Tătaru spusese despre tragedia de la Piatra Neamţ: Suntem toţi vinovaţi în această ţară

Foto Facebook Foto Facebook

Ministrul Sănătății Nelu Tătăru trebuie să își prezinte demisia, consideră medicul psihiatru Gabriel Diaconu, după ce ministrul a declarat, ieri, că “toți suntem vinovați” în urma incendiului de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț.

Gabriel Diaconu a spus, la Digi24, că aceasta este o declarație incalificabilă, precizând că medicul care a intrat în flăcări să-și salveze pacienții sau medicii care fac gărzi nenumărate, în perioada pandemiei, nu pot fi puși în aceeași oală cu autoritățile, responsabile pentru situația sistemului medical.

Ministrul Sănătăţi, Nelu Tătaru, a declarat sâmbătă seara la Spitalul mobil de la Leţcani din judeţul Iaşi că pentru criza de la spitalul din Piatra Neamţ există o vină colectivă. El a explicat că va face o reevaluare a întregului sistem medical.

„Pentru situaţia de peste 30 de ani şi pentru autorităţile locale şi pentru neimplicare … cred că suntem toţi vinovaţi în această ţară, nu doar sistemul medical şi autorităţile locale, pentru că am acceptat timp de 30 de ani să trăim într-o astfel de situaţie medicală”, a declarat ministrul Tătaru la Leţcani.

10 pacienți cu COVID, aflați în stare foarte gravă, intubați, au murit în  urma incendiului de sâmbătă seara, de la secția ATI a Spitalului din Piatra Neamț.

Secția de terapie intensivă a Spitalului din Piatra Neamț a fost mutată chiar ieri de la etajul 3, unde fusese până atunci, la etajul 2, unde a izbucnit incendiul, a spus  prefectul județului Neamț George Lazăr, în intrevenție telefonică la Digi24. El a spus că “nu erau autorizații pentru acest lucru, nu a fost respectat cadrul legal, nu au fost verificări temeinice”. Mutarea a fost făcută fără ca măcar să fi fost anunțată înainte Direcția de Sănătate Publică, potrivit prefectului.

Medicul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, rănit în incendiul care a izbucnit la unitatea sanitară sâmbătă, în urma căruia a suferit arsuri grave, este transferat, duminică, la Spitalul Militar “Regina Astrid” din Bruxelles, pentru tratament de specialitate, anunţă Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

BVBStiri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (26/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDMN si EFSA

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (26/11/2020)

Participare si vot electronic la AGA din 26.11.2020

VES SA (VESY) (26/11/2020)

Informatii suplimentare privind operatiunile de capital social

ROMCAB SA (MCAB) (26/11/2020)

Depunere plan de reorganizare