Update articol:

MedLife: Rezultatul net a crescut cu 24.596.191 RON, de la un profit de 19.396.152 RON în 2019 la un profit de 43.992.343 RON în 2020, prin translatarea creșterii profitului operațional în rezultatul net

Centrul Medical Veridia Mihai Marcu
  • Grupul MedLife s-a concentrat pe ajutorul oferit pacienților și institițiilor statului în pandemie și, în același timp, s-a adaptat economic oferind noi servicii medicale solicitate de pacienți în această perioadă
  •  Compania a realizat mai multe studii de cercetare privind evoluția COVID 19 pe teritoriul României, alocând resurse proprii în acest sens
  • Măsurile de reducere a cheltuielilor fixe aplicate de companie în trimestrul II au avut și vor avea efecte pe termen lung
  • Compania a raportat un avans important în Q3 vs Q2, înregistrând o creștere de 47% a cifrei de afaceri, recuperând în totalitate cifra de afaceri piedută în perioada restricțiilor de circulație și a activităților medicale de prevenție

 

Sistemul Medical MedLife a înregistrat în primele nouă luni ale anului 2020 o cifră de afaceri consolidată în valoare de 770.8 milioane de lei. Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut (9 luni, 2019) și ținând cont de contextul pandemic și provocările care au survenit, cifra de afaceri din primele 9 luni ale acestui an este în creștere cu 8.4% comparativ cu aceeași perioada a anului trecut.

Potrivit raportului transmis BVB, profitul operațional a înregistrat o creștere de 74,6% în perioada de 9 luni încheiată la 30 septembrie 2020, comparativ cu perioada de 9 luni încheiată la 30 septembrie 2019, de la 43.819.246 RON în 2019 la 76.505.875 RON în perioada încheiată la 30 septembrie 2020.

Pierderea financiară a crescut în perioada de 9 luni încheiată la 30 septembrie 2020 cu 3.274.019 RON, de la 19.296.211 RON în perioada de 9 luni încheiată la 30 septembrie 2019, la o pierdere de 22.570.230 RON în perioada încheiată la 30 septembrie 2020.

Rezultatul net înregistrat în 2020 a crescut cu 24.596.191 RON, comparativ cu 2019, de la un profit de 19.396.152 RON în 2019 la un profit de 43.992.343 RON în 2020. Creșterea reprezintă translatarea creșterii profitului operațional în rezultatul net.

“În ciuda pandemiei, flexibilitatea și inventivitatea echipei de management și capacitatea de adaptare rapidă la noi servicii, precum și mixul de activități medicale susținute în zonele de spitale, clinci, corporate, farma și stomatologie, ne-au dus la un un rezultat financiar bun și ne bucură să vedem că eforturile noastre de anul acesta se traduc atât în sprijinul oferit populației, cât și în grafice de performanță economică. Aceste rezultate ne oferă o perspectivă excelentă pentru perioada de recuperare economică și socială dificilă de după pandemie. Atitudinea proactivă și măsurile preventive luate în avans, ne-au ajutat foarte mult să avem control asupra situației, să ne protejăm pacienții și personalul și să ne gândim la perioada care urmează să vină. Cifrele arată bine, ne turăm din nou motoarele, structurăm planuri noi de business, reactivăm programul de achiziții și nu în ultimul rând, dezvoltăm proiecte noi ce țîn de tehnologizare și cercetare”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Analiză evoluției financiare pe trimestre, Q2 vs Q3 a.c., arată o o revenire remarcantă la nivel de grup, fiind înregistrată o creștere de 47% a cifrei de afaceri. Potrivit reprezentanților MedLife, laboratoarele au atins cea mai mare creștere, de 85%, urmate apoi de spitale, cu o creștere de 64 %, dar și de linia de stomatologie prin rețeaua DENT ESTET, care a avut o revenire foarte bună, dată fiind interdicția de funcționare impusă la nivelul clinicilor de stomatologie  în prima parte a anului.

“După cum am arătat-o încă de la bun început, ne-am oferit tot sprijinul autorităților pentru a lupta împreună cu această pandemie, iar una dintre marile acțiuni pe care le-am implementat a fost crearea într-un timp record a patru  laboratoare COVID-19, reușind să sprijinim DSP-ul în numărul tot mai mare de teste efectuate. Mai mult decât atât, pentru a degreva spitalele de stat ultra-aglomerate, ne-am pus la dispoziție sălile de chirurgie, saloanele din spitale și echipa medicală pentru a prelua pacienții cronici, monitorizându-le îndeaproape afecțiunile și acordându-le cel mai bun tratament. Și vom continuă în același ritm”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

În perspectivă, pentru finele acestui an, dar și pentru primele luni ale anului viitor, reprezentanțîi companiei anunță că vor continuă să fie receptivi și proactivi la tot ce aduce această pandemie, dar totodată, vor continuă și planurile de dezvoltare și extindere post-COVID.

“Chiar dacă pandemia va continuă, acum eforturile noastre, ale tuturor, capătă și mai multă putere, odată cu anunțarea primului vaccin anti-COVID. Vom fi în linia întâi în continuare, exprimându-ne deja disponibilitatea către Ministerul Sănătățîi pentru a facilita distribuirea vaccinului și implicit accesul la  vaccinare în rândul populației, în măsura în care se va consideră necesar, prin rețeau noastră de peste 150 de centre de recoltare distribuite la nivel național. În paralel, ne dorim să continuăm investițiile, să ne extindem, având la dispoziție nouă majorare a creditului, în valoare de 20 milioane euro, la care se adaugă lichidități importante generate de diviziile noastre de business, fonduri ce vor fi folosite pentru dezvoltarea mai multor proiecte privind recuperarea pacienților post COVID-19, și nu numai. În plus, avem activ programul de achiziții și analizăm, în prezent, oportunitatea unirii forțelor cu  mai mulți jucători inclusiv din zona farma care, credem noi că va avea un aport important la revenirea economică și menținerea sănătății populației în anii care urmează. De asemenea, ne îndreptăm atenția și spre proiecte ce țîn de zona de prevenție, cercetare  și digitalizare”, a mai spus Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

“Totodată, vom continuă, gradual, lucrările la dezvoltarea proiectului MedLife Medical Park, care are potențialul de a deveni în perioada următoare cel mai complex proiect medical din România din ultimii 30 de ani. Noile investițîi și achiziții vor fi atent calibrate în funcție de evoluția pandemiei”, a declarat Mihai Marcu, Președinte și CEO MedLife Group.

Grupul MedLife a crescut participatia cu 7% in grupul de firme Genesys Arad, unul dintre cei mai mari operatori privati de servicii medicale din zona de vest a Romaniei. Ca urmare a acestei preluari, Sistemul MedLife detine pachetul de 68%.

De asemenea, Grupul MedLife a preluat pachetului de 100% din actiunile companiei Labor Maricor SRL din Bacau in aprilie 2020.

MedLife este cel mai mare furnizor de servicii private de sănătate din România. Compania operează cea mai extinsă rețea de clinici, una din marile rețele de laboratoare medicale, spitale generale și specializate și are cea mai mare baza de clienți pentru Pachete de Prevenție în Sănătate din țară. Este, de asemenea, din punct de vedere al vânzărilor, una dintre marile companii private de sănătate din Europa Centrală și de Est.

Acțiunile emise de MedLife SA sunt admise la tranzacționare pe piață reglementată la vedere administrată de Bursă de Valori București, Categoria Premium, având simbolul de tranzacționare ″M″.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie