Update articol:

Mike Pence respinge ideea ca SUA să cumpere participaţii de control la Nokia şi Ericsson pentru a contracara dominaţia Huawei

mike pence

Vicepreşedintele SUA Mike Pence a respins vineri sugestia neobişnuită a procurorului general William Barr ca Statele Unite să ia în considerare preluarea unor participaţii de control la doi rivali străini majori ai Huawei –  Nokia şi Ericsson – , pentru a contracara dominaţia deţinută de grupul chinez în sectorul tehnologiei 5G, transmite Reuters.

Barr, fost jurist general al grupului Verizon Communications, a declarat joi că Statele Unite şi aliaţii lor ar trebui să ia în considerare preluarea unor pachete de control la compania finlandeză Nokia şi la compania suedeză Ericsson, pentru a contracara dominaţia Huawei în tehnologia wireless 5G de generație viitoare.

Pence a sugerat o abordare alternativă când a fost solicitat de CNBC pentru un răspuns. “Am un mare respect față de procurorul general Barr, dar credem că cea mai bună cale de urmat este ceea ce a anunțat Ajit Pai chiar în ultimele câteva zile”, a spus Pence, referindu-se la eforturile președintelui Comisiei Federale de Comunicații de a acorda mai mult spectru pentru utilizarea wireless 5G.

„Acesta este planul pe care președintele l-a aprobat și îl va duce la îndeplinire”, a spus Pence, adăugând că Statele Unite pot extinde 5G „folosind forţa pieței libere și a companiilor americane”. O purtătoare de cuvânt a lui Barr a refuzat să comenteze. Casa Albă și un purtător de cuvânt pentru Pai nu au comentat imediat.

Acţiunile Nokia au crescut vineri cu 4%, iar cele ale Ericsson cu aproape 5%. Ambele companii au refuzat să comenteze.

Nokia şi Ericsson au o capitalizare de piaţă de aproximativ 53 de miliarde de dolari, fiind neclar ce sursă de finanţare ar putea folosi guvernul american pentru a prelua participaţii la aceste companii, sau dacă autorităţile de reglementare străine ar aproba o astfel de preluare.

”Noi şi cei mai apropiaţi aliaţi ai noştri avem în mod cert nevoie să analizăm în mod activ această abordare”, a afirmat procurorul general la un eveniment găzduit de Centrul pentru Studii Internaţionale şi Strategice (Center for Strategic and International Studies – CSIS) din Washington.

5G: Washingtonul ar trebui să preia controlul asupra Nokia/Ericsson pentru a face faţă Huawei

Barr a spus că China a devenit principalul adversar geopolitic” al Statelor Unite şi a adăugat: ” China a furat startul, iar acum conduce în 5G. Au obţinut deja 40% din piaţă, iar acum urmăresc să ajungă la echilibru”.

 

BVB | Știri BVB

Digi Communications N.V. (DIGI) (28/11/2022)

Disponibilitatea versiunii in limba romana a Raportului Anual pentru 2021

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Finalizare proces fuziune Greenfiber Intl. SA-Greentech SA,detineri indirecte

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (28/11/2022)

Document informare - alocare actiuni

ROPHARMA SA (RPH) (28/11/2022)

Hotarari AGA O & E 28.11.2022

ROMCARBON SA (ROCE) (28/11/2022)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014