Update articol:

Miliardarul Microsoft, Bill Gates, şi soţia sa, Melinda Gates, au anunţat că divorţează, după 27 de ani de căsnicie

Sfaturile lui Bill Gates: 3 inovații care vor ajuta America să depășească următoarea pandemie Bill si Melinda Gates/ Sursa Facebook
  • Bill și Melinda Gates s-au cunoscut la Microsoft, iar cei doi s-au căsătorit în 1994.

  • Cuplul, care a fost de acord să doneze mai mult de jumătate din averea lor, va continua să lucreze împreună la eforturi caritabile.

  • Implicațiile financiare ale divorţului nu sunt clare încă.

 

Bill Gates, cofondator și fost CEO al Microsoft, și soția sa, Melinda French Gates, au anunţat luni pe Twitter că se vor despărți după 27 de ani de căsnicie. Cei doi vor continua să lucreze împreună la eforturile filantropice, care au abordat educația, egalitatea de gen și îngrijirea sănătății.

“După multă gândire şi multă muncă în relaţia noastră, am luat decizia de a pune capăt căsătoriei”, au afirmat cei doi filantropi într-o declaraţie postată pe contul de Twitter al lui Bill Gates.

 

“Nu mai credem că putem creşte împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieţii noastre. Cerem spaţiu şi intimitate pentru familia noastră, pe măsură ce începem să navigăm în această nouă viaţă”, conform sursei citate.

Miliardarul Bill Gates, cofondatorul Microsoft, şi soţia sa, Melinda Gates, şi-au anunţat astfel divorţul după 27 de ani de căsătorie.

Bill şi Melinda Gates, care au trei copii, au anunţat că vor continua să colaboreze în cadrul fundaţiei lor, Fundaţia Bill şi Melinda Gates, care are drept misiune combaterea sărăciei şi a bolilor în lume.

“În ultimii 27 de ani am crescut trei copii incredibili şi am construit o fundaţie ce funcţionează în întreaga lume pentru a permite tuturor oamenilor să ducă o viaţă sănătoasă şi productivă”, se spune în declaraţie.

“Continuăm să împărtăşim credinţa în această misiune şi vom continua să lucrăm împreună în cadrul fundaţiilor, dar nu mai credem că putem creşte împreună ca un cuplu în următoarea fază a vieţii noastre. Dorim spațiu și confidențialitate pentru familia noastră în timp ce începem să navigăm în această nouă viață. ”

Potrivit CNBC, decizia reflectă o schimbare în topul oamenilor de afaceri din SUA.

Bill Gates a condus Microsoft ca CEO, de la înființarea companiei, împreună cu Paul Allen, din 1975 până în 2000, când l-a lăsat pe Steve Ballmer să conducă firma, în timp ce Bill Gates a devenit președinte și arhitect șef de software. În 2008, Gates a renunțat la rolul său de zi cu zi la companie pentru a petrece mai mult timp la fundația nonprofit Bill și Melinda Gates Foundation.

Anul trecut, Bill Gates a renunțat la Consiliul Microsoft, deoarece coronavirusul a devenit o forță în întreaga lume. A început să petreacă mai mult timp la fundație alături de Melinda Gates. Cei doi sunt co-președinți și administratori ai fundației, care a fost lansată în 2000.

Bill și Melinda Gates au lucrat amândoi la Microsoft.

Melinda fusese  director general la compania de software, unde lucra la produse precum enciclopedia Encarta, conform profilului ei de LinkedIn. Cei doi s-au întâlnit la o cină pentru angajații Microsoft în 1987. „I-au trebuit câteva luni până să îmi ceară o întâlnire”, a spus ulterior Melinda Gates. În 1994 cuplul s-a căsătorit în Hawaii.

Detaliile financiare ale separării familiei Gates nu sunt clare încă. Bill Gates deține 1,37% din acțiunile excepţionale ale Microsoft, care valorează mai mult de 26 de miliarde de dolari, potrivit FactSet. Cei doi au fost creatorii, împreună cu Warren Buffett, ai Giving Pledge, un program care cere participanților să doneze mai mult de jumătate din averea lor.

La un moment dat, cuplul a decis să mute acțiuni Microsoft în valoare de 20 de miliarde de dolari la fundație, în timp ce încercau să își sporească angajamentul față de filantropie, a scris Bill Gates într-o postare pe blogul din 2019. Astăzi, fundația are peste 51 de miliarde de dolari în active, conform unei înregistrări fiscale, făcând-o una dintre cele mai bogate fundații din lume.

„În cazul Melindei, este un partener cu adevărat egal”, a spus Bill Gates în documentarul Netflix din 2019 „Inside Bill’s Brain”. „Este foarte asemănătoare cu mine, fiind optimistă și interesată de știință. Ea este mai bună cu oamenii decât mine”.

În 2015, cei doi au început să urmărească domenii de care erau interesați. Bill Gates a înființat Breakthrough Energy, o inițiativă de încetinire a schimbărilor climatice care include o ramură de risc, iar Melinda Gates a creat Pivotal Ventures, o companie care face investiții pentru a promova egalitatea.

Pentru Ziua Îndrăgostiților în 2020, Bill Gates a postat o fotografie pe Instagram în care îl arăta stând cu brațul în jurul Melinda Gates. „Nu aș putea cere un partener mai bun în această călătorie”, a spus miliardarul.

În fiecare an, de mai bine de un deceniu, Gateses a publicat o scrisoare despre activitatea lor de fundație. În cea mai recentă, publicată în ianuarie, au povestit despre impactul pandemiei, dincolo de susținerea dezvoltării vaccinurilor. „Pentru noi, zilele au devenit o multitudine de întâlniri video, alerte de știri îngrijorătoare și mese cu microunde”, au scris ei.

Bill Gates este a patra persoană cea mai bogată din lume, în spatele lui Jeff Bezos de la Amazon, Bernard Arnault de la LVMH și Elon Musk de la Tesla, potrivit Forbes.

Anunțul vine la doi ani după ce Bezos a spus că el și soția sa, MacKenzie, divorțau. Bill Gates și Jeff Bezos se numără printre cei mai bogați oameni din lume, iar Amazon și Microsoft concurează în domeniul cloud computing. Amazon a spus la începutul acestui an că Bezos va renunța la postul său de CEO și că șeful cloud Andy Jassy îl va succeda.

BVB | Știri BVB

MedLife S.A. (M) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 - 30 septembrie 2022

E-mini S&P 500 TURBO LONG 0.01/ 3,350/3,450 (EBSPTL48) (03/10/2022)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 03 si 04 Octombrie 2022

TERAPLAST SA (TRP) (03/10/2022)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 26 septembrie - 30 septembrie 2022

OMV PETROM S.A. (SNP) (03/10/2022)

OMV Petrom si Complexul Energetic Oltenia investesc in energia fotovoltaica