Update articol:

Ministerul Economiei: ”Statul român redevine acţionar majoritar la Şantierul DMHI Mangalia”

Sindicaliștii: ”După efectuarea tranzacției preconizăm că vom primi o oferta concretă de creștere salarială din partea noului angajator și vom ajunge la un acord privind finalizarea negocierilor colective ale articolelor rămase în divergență”

Tranzacția referitoare la Șantierul DMHI Mangalia a fost finalizată, potrivit Ministerului Economiei, care arată, că în urma acestei proceduri, Ministerul, prin Șantierul Naval 2 Mai Mangalia SA, devine acționar majoritar cu 51% din acțiuni, în timp ce partenerul olandez, Damen Shipyards Group, va deține 49% din acțiuni.

Damen va prelua controlul operațional.

În calitate de acționar majoritar statul român va monitoriza cu atenție evoluția în Șantierul Naval, pentru a se asigura în legătură cu revitalizarea obiectivului industrial, conform Ministerului Economiei.

Ministrul Economiei, Dănuț Andrușcă, a arătat că este o premieră pentru România, ca statul român să redevină acționar majoritar la un obiectiv industrial strategic care fusese anterior privatizat.

Prezent în România pentru acest eveniment, Frank Eggink, membru în consiliului de administrație al Damen Shipyards Group și CFO, a declarat: “Cu sprijinul Guvernului României, al Șantierului Naval 2 Mai, al forței de muncă experimentate și al comunității locale, Damen își propune să restabilească sănătatea financiară a șantierului, să stabilizeze ocuparea forței de muncă și să urmărească oportunități comerciale pe plan internațional care să contribuie la restabilirea nivelurilor de activitate. Între timp, Damen va facilita o tranziție lină și va păstra angajată resursa umană talentată și calificată”.

La finalul lunii iunie, Consiliul Director al SLN (Sindicatul Liber Navalistul) a hotărât suspendarea acțiunii de protest din 28 iunie a.c. de la București având în vedere că s-au finalizat negocierile pentru contractul de  asociere dintre SN 2 Mai SA și Grupul Damen și pentru că  s-au aprobat termenii și condițiile de asociere cu Grupul Damen în ședința Adunării Generale Extraordinare a Acționarilor societății Șantierul Naval 2 Mai SA Mangalia din data de 22.06.2018.

Sindicaliștii spuneau la finalul lunii iunie: În perioada următoare va avea loc simultan tranzacția pachetului majoritar de acțiuni și cesionarea celor 2 procente, astfel încât structura de acționariat a societății mixte să devină: – 51% SN 2 Mai SA – 49% Damen. După efectuarea tranzacției preconizăm că vom primi o oferta concretă de creștere salarială din partea noului angajator și vom ajunge la un acord privind finalizarea negocierilor colective ale articolelor rămase în divergență. Periodic vom emite comunicate despre stadiul negocierilor CCM la nivel de unitate pentru informarea tuturor salariaților. Va asigurăm că înainte de finalizarea negocierilor vom convoca Adunarea Generală a Liderilor de Sindicat pentru a se lua o decizie în acest sens”.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (08/12/2023)

Decontarea si plata tranzactiilor aferente ofertei publice de cumparare

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot >15%

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (08/12/2023)

Notificare prag detineri/vot <5%

COMPA S. A. (CMP) (08/12/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014