Update articol:

Ministerul Justiţiei (MJ) va întreprinde demersuri privind extrădarea lui Tudor Florian, zis “Rechinul”

captura youtube

Ministerul Justiţiei (MJ) va întreprinde demersuri privind extrădarea lui Tudor Florian, urmărit internaţional, în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă emis de către Tribunalul Bucureşti.

Interlopul Florian Tudor, zis “Rechinul”, arestat în Mexic; gruparea pe care o conduce, acuzată că ar fi sustras aproximativ 1,2 miliarde de dolari prin diferite bancomate (video)

 

În legătură cu procedurile derulate cu privire la cetățeanul român Tudor Florian, Ministerul Justiției este în măsură, la acest moment,  să informeze cu privire la următoarele:

La data de 27 mai 2021, în Ciudad de Mexico, cetățeanul român Tudor Florian a fost arestat provizoriu, în vederea extrădării către România. Sus-numitul este urmărit internațional în vederea punerii în executare a unui mandat de arestare preventivă, emis de către Tribunalul București.

Arestarea a fost dispusă ca urmare a cererii formulate de către Ministerul Justiției, la sesizarea instanței emitente a mandatului de arestare preventivă.

Autoritățile mexicane au colaborat cu autoritățile române cu celeritate și eficiență. Ministerul Justiției a beneficiat de asistența Ambasadei României în Statele Unite Mexicane.

Procedura de extrădare se va desfășura conform legislației statului solicitat. Ministerul Justiției din România va întreprinde toate demersurile legale în virtutea atribuțiilor sale de autoritate centrală în materia extrădării.

Autorităţile mexicane (FGR) l-au arestat joi pe Florian Tudor, persoana despre care se crede că este un lider al mafiei româneşti, conform informaţiilor apărute în presa locală, citate de dpa.

Bărbatul a fost arestat când a apărut la clădirea FGR din Insurgentes, Mexico City, pentru a revizui dosarul de anchetă inițiat pentru presupusele abuzuri comise într-o percheziție care i-a fost efectuată.

Procuratura generală a Mexicului a informat într-un comunicat că un bărbat, numit doar Florian T, a fost arestat în Ciudad de Mexico, în conformitate cu o cerere de arestare şi extrădare din partea guvernului român. Comunicatul precizează că bărbatul este căutat pentru crimă organizată, extorcare şi tentativă de omucidere în formă agravată.

Potrivit unei anchete a Daily Mail, efectuată în 2015, acest grup a clonat cel puțin 19 bancomate în diferite părți ale Riviera Maya. Scopul a fost să fure datele bancare ale utilizatorilor.

În iunie 2020, Mexicanos Contra la Corrupción y la Impunidad împreună cu Proiectul de raportare a criminalității organizate și corupției (OCCRP) și organizația Quinto Element Lab, au prezentat o anchetă în care a dezvăluit că organizația criminală originară din România, de fapt a ajuns în Mexic din martie 2014 și s-a răspândit în alte state precum Jalisco și Guanajuato.

De atunci și până la mijlocul anului 2019, conform anchetei MCCI, grupul infracțional a sustras aproximativ 1,2 miliarde de dolari prin diferite bancomate.

Rise Project a mai scris că gruparea “Riviera Maya”, condusă de craioveanul Florian Tudor, zis Rechinul, și-a îngropat o parte din bani și la propriu și la figurat în Craiova. Alte milioane au fost investite în proprietăți din Statele Unite, Mexic și Brazilia.

Conform Rise, gruparea ar fi clonat cardurile turiștilor din Mexic printr-o schemă sofisticată de sabotare a unei rețele de bancomate. Apoi, mergeau în deplasare: călătoreau în toată lumea pentru a retrage bani de pe cardurile copiate, acoperindu-și astfel urmele. Gruparea lucra în special cu cash, așa că tranzacțiile se făceau personal. În puținele cazuri când nu se puteau căra banii peste ocean, transferurile se efectuau prin servicii electronice precum Western Union. Acestea erau însă plafonate la cel mult 3.000 de euro pentru a nu declanșa alerte de spălare de bani.

BVB | Știri BVB

ALRO S.A. (ALR) (27/06/2022)

Vimetco Extrusion prima bara extrudata intr-o noua linie automata

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/06/2022)

Finalizarea ofertei publice de cumparare

TERAPLAST SA (TRP) (24/06/2022)

Desemnare agent de plata pentru dividende 2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (24/06/2022)

Acceptare mandate membri provizorii Directorat