Update articol:
LEGEA OFFSHORE

Ministrul Economiei: “M-am întâlnit cu reprezentanţii Exxon, să pleci cu 15-20 de miliarde profit în 3-4 ani nu e mare supărare”

Foto Facebook Foto Facebook

România devine un jucător important şi interesant  în Uniunea Europeană, fiind singurul producător important de gaze în Uniunea Europeană – e adevărat că mai e şi Danemarca, dar cu foarte puţin, a declarat ministrul Economiei, Niculae Bădălău, joi seară, la emisiunea „Punctul de întâlnire cu Radu Tudor”, de la Antena 3. 

În opinia domniei sale, cine are energia, are şi puterea.

Despre gazele din Marea Negră, Niculae Bădălău a declarat: “Am lucrat la legea offshore, alături de preşedintele Dragnea, şi cred că este o lege foarte bună, în care se specifică faptul că 50% din producţia gaze rămâne în ţară, pe bursă. Aşa putem dezvolta industria chimică, industria de îngrăşăminte chimice, având în vedere că mai avem un singur combinat şi într-o anumită perioadă am avut «bucuria» să le închidem pe toate. Ştiti foarte bine cazurile (n.r. dosarul Gaze ieftine pentru Ioan Niculae). Eu, din scaunul de ministru al Economiei, vă spun sincer că aş lua aceeaşi decizie – aş da gaz ieftin ca să-mi dea  îngrăşăminte ieftine pentru agricultură. Aşa se dezvoltă ţara.  S-a tranformat în altceva şi nu vreau să comentez.  Dar cred că, în anumite momente, un Guvern poate să ia anumite măsuri  pentru a dezvolta o anumită zonă sau pentru a asigura hrana populaţiei. Până la urmă, Ministerul Economiei e un minister de joc: să produci bani, să produci valoare adăugată pentru ţară şi pentru poporul tău”.    

În opinia ministrului Economiei, există ambiții mari pentru a lega BRUA de gazele din Marea Neagră cât mai repede: “În cadrul Ministerului Economiei avem coloana vertebrală a României, Transgazul și Transelectrica, la care suntem foarte atenți. Și aici avem conducta BRUA. Nu uitați că Transgaz a cumpărat compania de gaz moldoveană, e cel mai mare proiect pe care România l-a făcut în Moldova. Avem Ungheni-Chișinău, ne apucăm de el, și de Ungheni-Iași, unde este aproape legătura din rețeaua națională. Ne apucăm și de Podișor-Tuzla, adică legăm BRUA (conducta Bulgaria-România-Ungaria-Austria) de gazele din Marea Neagră”.

Niculae Bădălău a mai spus că s-a întâlnit cu reprezentanţii Exxon. “Să pleci cu 15-20 de miliarde profit în 3-4 ani nu e mare supărare”, a spus ministrul când Radu Tudor a menţionat că oficialii companiei americane sunt cam supăraţi pe guvernul României. 

Niculae Bădălău a precizat: “Au înţeles ce vrem prin această lege vizavi de capitalizarea exportului.  Le-am explicat  şi e o companie serioasă, care ştie să facă bani şi sperăm că ştie să facă bani cinstiţi”. 

 

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera