Update articol:

Ministrul german al muncii vrea salariu minim unitar în toată Uniunea Europeană

Foto Twitter Foto Twitter

Ministrul federal al muncii, Hubertus Heil, a anunţat recent că are în vedere stabilirea unui salariu minim unitar în toată Uniunea Europeană, potrivit Deutsche Welle.

Acesta a declarat  într-un interviu acordat ziarului New Osnabrück că Germania a beneficiat enorm în urma unificării economice a Europei, însă libera circulație a lucrătorilor este folosită în mod repetat pentru exploatarea oamenilor

Prin urmare, Heil susţine că trebuie stabilite unor standarde sociale minime egale în statele membre. În interviul acordat publicației germane, el a spus: “Vom dezvolta cadrul legal pentru salariul minim și pentru sistemul de ajutor social”. De asemenea, Hubertus Heil a anunţat că stabilirea salariului minim şi  a sistemului de ajutor social vor fi  puncte centrale ale președinției germane a Uniunii Europene, de anul viitor”. Președinția va începe în a doua jumătate a anului 2020.

Coeziunea socială în Europa trebuie să fie consolidată, astfel încât UE să nu se descompună. Heil a subliniat că, în ultimii ani, decalajul dintre statele bogate și cele sărace din UE s-a lărgit: “Aceasta amenință proiectul de integrare europeană”.

Heil se alătură astfel ideii lansate de colega lui de Cabinet și tovarașă de partid, ministrul federal al justiției Katarina Barley, care a pledat deja în urmă cu o săptămână pentru introducerea unui salariu minim unitar în toată comunitatea europeană, în paralel cu majorarea salariului mimim din Germania, potrivit Deutsche Welle. Aceasta a anunțat în declarația publicată de “Welt am Sonntag” că sprijină propunerea ministrului de finanțe Olaf Scholz de a majora salariul minim din Germania de la 9,19 euro pe oră, cât este în prezent, la 12 euro, într-un viitor apropiat.

 

BVB | Știri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (02/10/2023)

Emisiunea de Obligatiuni din data de 2 octombrie 2023

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Disponibilitate inregistrare teleconferinta rezultate S1 2023

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (SIF5) (02/10/2023)

Demersuri privind vanzarea pachetului de actiuni la Sinterom S.A.

LION CAPITAL S.A. (LION) (02/10/2023)

Schimbari in conducerea emitentului

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (02/10/2023)

Hotarari AGOA&AGEA din data de 29.09.2023