Update articol:

Mircea Banias, vicepreședinte PRO ROMÂNIA: Tăriceanu își pregătește „exit-ul” folosind OUG 114 ca pretext pentru ruperea coaliției

Foto Facebook Foto Facebook

Călin Popescu Tăriceanu își pregătește „exit-ul” din coaliţia de guvernare,  folosind OUG 114 ca pretext, susţine  Mircea Banias, vicepreședinte PRO ROMÂNIA.

Politicianul explică: “Tăriceanu s-a trezit peste noapte preocupat de efectele OUG 114! În realitate, grija lui nu este altceva decât o formă de presiune pe care acesta o face împotriva PSD, sperând că le va forța mâna social democraților pentru a-l desemna candidat unic la prezidențiale. Este doar un pas până la folosirea OUG 114 ca pretext pentru ruperea de către ALDE a alianței cu PSD. Un șantaj la care Tăriceanu a excelat în politică.
Astăzi, stimulează direct sau prin Vosganian o ceartă cu Eugen Teodorovici. Se trezește vorbind despre mediul de afaceri și își pune la butonieră grija pentru mediul bancar și pentru clasa de mijloc. Ar fi de lăudat, dacă nu am ști că preocupările sale au fost mai degrabă pentru a-și pune apropiații în funcții public și de a promova non-valori la nivel politic și guvernamental”.

Potrivit domnului Banias, Pro România consideră că OUG 114 trebuie modificată urgent, indiferent dacă acest lucru se face la presiunea lui Tăriceanu sau face parte din jocul politic al acestuia. 

Mircea Banias precizează: “Nu ar fi rău, în contextul regăsirii avântului liberal, ca Tăriceanu să răspundă la câteva întrebări:
1. Unde erați, domnule Tăriceanu, unde erau miniștrii ALDE când a fost adoptată ordonanța 114? Nu v-a informat corespunzător ministrul Viorel Ilie înainte să avizeze caracterul de urgență al ordonanței?
2. De ce nu ați reacționat până acum, dumneavoastră sau altcineva din ALDE, deși mediul de afaceri a reacționat imediat și a condamnat prevederile OUG 114?
3. Când stăteați la aceeași masă cu Dragnea, Teodorovici, Vâlcov și Bădălău, cifrele arătau bine. Cum arată cifrele astăzi?
4. De ce nu ați arătat aceeași preocupare pentru economie prin sprijinirea investițiilor, ca măsură de dreapta asumată în campania din 2016?”

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni