Update articol:

Moderna spune că vaccinul său Covid este 100% eficient la adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani

vaccin coronavirus, vaccinare, efecte secundare ale vaccinului pixabay.com
  • Moderna a declarat marți că vaccinul Covid-19 a fost 100% eficient într-un studiu realizat pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani.

  • Compania a declarat că intenționează să ceară FDA să extindă utilizarea de urgență a vaccinului Covid-19 pentru adolescenți la începutul lunii viitoare.

  • Este al doilea vaccin după Pfizer care demonstrează o eficacitate ridicată la grupele de vârstă mai tinere.

 

Moderna a declarat marți că vaccinul Covid-19 a fost 100% eficient într-un studiu realizat pe adolescenți cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani, fiind al doilea vaccin după Pfizer care demonstrează eficacitate ridicată la grupele de vârstă mai mici, potrivit CNBC.

Compania a declarat că intenționează să ceară Food and Drug Administration să extindă utilizarea de urgență a vaccinului Covid-19 pentru adolescenți la începutul lunii viitoare. Dacă va fi aprobat, probabil că va creşte major numărul vaccinurilor disponibile elevilor de gimnaziu și liceu înainte de anul școlar viitor. Pfizer și partenerul german BioNTech au fost autorizați să folosească vaccinul pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani la începutul acestei luni.

„Suntem încurajați că mRNA-1273 a fost extrem de eficient în prevenirea COVID-19 la adolescenți”, a declarat CEO-ul Moderna, Stephane Bancel, într-un comunicat de presă. „Ne menținem angajamentul de a ajuta să punem capăt pandemiei COVID-19.”

Vaccinul cu două doze, administrat la patru săptămâni distanță, este deja autorizat pentru adulți.

Studiul pe care compania îl citează astăzi a inclus peste 3.700 de adolescenți. Nu au fost observate cazuri de Covid-19 la participanții care au primit două doze de vaccin, în timp ce patru cazuri au fost observate în grupul placebo, potrivit companiei.

Până în prezent nu au fost identificate probleme de siguranță semnificative, cu efecte secundare în general compatibile cu cele observate într-un studiu anterior al adulților, a spus compania. Cele mai frecvente efecte secundare după a doua doză au fost cefaleea, oboseala, durerile musculare și frisoanele, a spus Moderna.

Noile date apar la mai puțin de trei săptămâni după ce compania a dezvăluit într-un raport că datele timpurii au arătat că vaccinul a fost eficient la 96% dintre adolescenții cu vârsta cuprinsă între 12 și 17 ani. Aceste date s-au bazat pe cei care au primit cel puțin o doză de vaccin.

Se așteaptă ca autoritățile de reglementare americane să accepte cererea Moderna de utilizare la adolescenți. Procesul de aprobare ar putea dura aproximativ o lună, la timp pentru unele activități de vară și cursuri de toamnă dacă Moderna transmite datele până la începutul lunii iunie. Pfizer și BioNTech au solicitat utilizarea extinsă a vaccinului la adolescenți pe 9 aprilie, de exemplu, și au fost autorizați de FDA pe 10 mai.

Vaccinarea copiilor este considerată crucială pentru a pune capăt pandemiei.

 

BVB | Știri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (29/11/2021)

Notificare rascumparare actiuni proprii 22 - 26 noiembrie 2021

RAIFFEISEN BANK - OBLIGATIUNI 2029 (RBRO29) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK - OB. 2028 (RBRO28) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere

RAIFFEISEN BANK _ OB. 2026 (RBRO26) (29/11/2021)

Numire membru independent Consiliu de Supraveghere