Update articol:
CNBC:

Nokia anunță un acord pentru echipamente 5G cu BT, cel mai mare grup de telecomunicații din Marea Britanie, după ce Huawei a fost exclus din rețelele britanice

Nokia a anunțat marți că a semnat un acord major de echipamente 5G cu BT, care este cel mai mare grup de telecomunicații din Marea Britanie, potrivit CNBC.

Anunțul vine după ce Marea Britanie a declarat în iulie că va interzice echipamentele Huawei de la lansarea rețelei 5G și a sugerat că Nokia înlocuiește partea restantă a infrastructurii Huawei în rețeaua 5G a BT.

Philip Jansen, CEO BT Group, a declarat: „Pe o piață rapidă și competitivă, este esențial să facem alegeri tehnologice corecte”.

În cadrul acordului, Nokia va furniza echipamente și servicii 5G la site-urile de radio BT din Marea Britanie.

Mai exact, BT va utiliza echipamentul Nokia AirScale Single Ran (S-RAN) pentru a oferi clienților săi acoperire interioară și exterioară. Echipamentul respectiv include stații de bază și produse de acces radio.

Firma finlandeză de telecomunicații a declarat că va deveni cel mai mare partener de infrastructură al BT ca urmare a tranzacției, surse din industrie spunând pentru CNBC că va reprezenta 63% din întreaga rețea BT. Condițiile financiare ale tranzacției nu au fost dezvăluite.

Pekka Lundmark, președinte și CEO al Nokia, a declarat: „Cele două companii ale noastre au colaborat de peste un sfert de secol pentru a oferi cea mai bună conectivitate cetățenilor din Marea Britanie”.

El a adăugat: „Suntem mândri că sprijinim evoluția rețelei 5G a BT și așteptăm cu nerăbdare să lucrăm și mai strâns împreună în anii următori.”

În iulie, secretarul pentru cultură al Marii Britanii, Oliver Dowden, a declarat că operatorii de rețele mobile din țară vor fi obligați să nu mai cumpere echipamente de la Huawei până la sfârșitul anului. De asemenea, li se cere să scoată echipamentul Huawei din infrastructura lor până în 2027.

Este o cotitură majoră pentru Marea Britanie, care în ianuarie a oferit Huawei acces restricționat la rețelele mobile de nouă generație ale țării.

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (21/10/2020)

Decizii CA din data de 20 octombrie 2020

ARMATURA S.A. (ARM) (21/10/2020)

Convocare AGEA din 04.12.2020

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (21/10/2020)

Semnarea unui contract semnificativ - Equatorial Gaming

PROMATERIS S.A. (PPL) (21/10/2020)

Inregistrare membrii Consiliului de Administratie

PRIMARIA ORASULUI SIRET (SRE28) (21/10/2020)

Plata cuponului 23 si rambursare rata principal 22 & calcul rata dobanda pentru cuponul 24