Update articol:

Fondul Proprietatea, gata să se adreseze instanței, dacă se continuă majorarea capitalului Aeroporturi București cu un teren pe care îl consideră supraevaluat substanțial

Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea. Johan Meyer, CEO al Franklin Templeton Investments Limited și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.

*Johan Meyer, Fondului Proprietatea: Din când în când, autoritățile române obișnuiesc să se împuște singure în picior, când decid să schimbe legislația.

Investitorii vor continua să caute țări care oferă oportunități atractive de investiții, așa cum e Romania, dar, din păcate, din când în când, autoritățile române obișnuiesc să se împuște singure în picior, când decid să schimbe legislația, a spus, azi, Johan Meyer, CEO Franklin Templeton București și manager de portofoliu al Fondului Proprietatea, într-o conferință de presă.

El a criticat, din nou, evaluarea terenului Aeroportului Băneasa în valoare de 3,8 miliarde lei, despre care FP a spus că este de 11 ori mai mare decât evaluarea anterioară. Evaluarea ar urma să fie folosită la majorarea de capital cu aport în natură la Aeroporturi București.

Johan Meyer a spus: “Noi ne-am spus foate clar punctul de vedere legat de evaluarea terenurilor Aeroporturi București. Avem îndoieili că evaluarea a fost făcuă cum trebuie. Niciun incvestitor rezonabil nu ar investi în această companie fără o evaluare realistă. Ministerul Transporturilor riscă să își pună singur o bulină neagră în fața investitorilor cu un astfel de raport de evaluare. Ar fi un abuz asupra investitorilor mici ai Aeroporturi București. Noi vom continua dialogul cu autoritățile ca să găsim o rezolvare rezonabilă în interesul companiei și al investitorilor.”

Intrebat daca Fondul va merge în justiție daca se va continua majorarea, cu aceasta evaluare, Johan Meyer a spus: “În mod ideal, trebuie să găsim o soluție înainte să se ajungă în acel punct. Am contactat diverse autorități și vom purta aceste conversații cât mai curând posibil. Există riscul ca această situație să se transforme într-un moment jenant pentru România dacă acționarul majoritar este dispus să se bazeze pe un raport de evaluare fals. Vom folosi toate mijloacele legale pentru a proteja interesul FP în investițiile din portofoliu, iar acest lucru înseamnă inclusiv litigii împotriva eventualelor abuzuri. Am arătat în trecut că nu ne este frică să folosim acțiuni legale pentru a preveni aceste abuzuri asupra acționarilor minoritari și cu siguranță o vom face în viitor.”

BVB | Știri BVB

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (27/10/2021)

Completare ordine de zi AGAE 15/16 noiembrie 2021

ROMPETROL RAFINARE S.A. (RRC) (27/10/2021)

Raport conform art. 108 din Legea 24/2017 (R)

BIOFARM S.A. (BIO) (27/10/2021)

Desfasurare AGA in contextul SARS-CoV-2

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (27/10/2021)

Act aditional cf. art. 234 lit. i Reg. 5 din 2018- ELCEN Bucuresti