Update articol:

Noul CEO Christian Sewing plănuieşte tăieri mari pentru a îndrepta Deutsche Bank

Christian Sewing Christian Sewing

În calitate de șef al diviziei de retail din cadrul Deutsche Bank AG, Christian Sewing și-a câștigat reputația de tăietor de costuri fără probleme, după ce a închis sute de sucursale, a redus personalul cu 7 procente – 3100 de posturi – și a vândut operațiunile din Polonia și Portugalia. Astăzi, în calitate de director executiv al companiei din aprilie 2018, urmează un program similar, scrie Bloomberg. Deutsche Bank este pe pierdere de trei ani încoace şi mai mulţi analişti pun sub semnul întrebării strategia directorului executiv, Christian Sewing. Unii dintre marii acționari  şi-au exprimat îngrijorarea că acesta nu este pregătit pentru fotoliul de șef al unei bănci care a înregistrat pierderi de peste 10 miliarde de dolari în ultimii trei ani.

Începând cu luna aprilie, când a fost numit director executiv al băncii, Sewing a redus alte 1700 de locuri de muncă, i-a anunţat pe bancheri că nu mai pot cumpăra bilete de tren la clasa întîi, a eliminat bolurile zilnice de fructe din birou și intenționează să micşoreze cu 30% biroul din New York şi să-l mute departe de Wall Street. Într-un comentariu pentru Deutsche Welle (www.dw.com/ro/comentariu-deutsche-bank-ultimul-cartuş/a-43548968), Henrik Böhme scrie că Deutsche Bank se concentrează mai mult asupra afacerilor din Germania şi Europa: “Afacerile din SUA sunt reduse masiv fiindcă împotriva marilor bănci de pe Wall Street şansele sunt practic inexistente. Oricât s-ar strădui responsabilii Deutsche Bank să asigure că “nu e vorba de o retragere din afacerile din SUA”, aceasta va fi în cel mai bun caz o retragere în rate. Aşa cum Volkswagen nu va mai vinde probabil niciodată un automobil cu motor diesel în SUA, Deutsche Bank va păstra undeva peste ocean o adresă şi nimic mai mult. La tot restul va spune “bye, bye” (fiindcă nu va avea încotro)”.

Toate acestea fac parte dintr-un angajament de tăieri de costuri cu cel puțin 8% până în 2019. “Trebuie să facem progrese în ceea ce privește costurile”, a spus el la o conferință bancară, din august, de la Frankfurt. “Este vorba despre ceea ce putem control noi înşine: să facem afacerea profitabilă”.

Cea mai dificilă sarcină a lui Sewing va fi să convingă investitorii și angajații că Deutsche Bank poate ieși din ciclul de dezamăgiri în serie, scrie Bloomberg. Venitul a scăzut cu 21% în ultimii doi ani și este pe cale să scadă din nou în 2018, la cel mai scăzut nivel într-un deceniu.

Banca de investiții pierde cotă de piață, divizia de administrare a activelor nu a reușit să stopeze ieșirile, iar acţiunile s-au prăbușit până la nivelul minim înregistrat de la preluarea lui Sewing. CEO-ul a recunoscut că are mai puțin de un an pentru a repara credibilitatea băncii.

Există zvonuri persistente că Deutsche Bank are în vedere o fuziune, cel mai probabil, cu rivalul Commerzbank AG. Însă, la concluziile strategice din Hamburg, din 14-15 septembrie, consiliul de supraveghere și managerii au examinat potențialele combinații cu parteneri din Germania și din străinătate și au decis că nu este timpul potrivit pentru o astfel de fuziune.
Sewing spune că Deutsche Bank trebuie mai întâi să integreze Postbank, banca serviciului poștal al țării pe care Deutsche Bank a cumpărat-o în 2010, dar niciodată nu a reușit să o integreze cum trebuie.

Sewing este un german care şi-a petrecut aproape întreaga carieră la Deutsche Bank, începând ca stagiar la o sucursală din orașul său natal. El a câștigat recunoașterea de la autoritățile de reglementare pentru activitatea sa de investigație în cadrul Deutsche Bank referitor la transferuri suspecte de bani din Rusia – pentru care banca a fost amendată cu aproape 700 milioane dolari, anul trecut.

 

BVB | Știri BVB

LONGSHIELD INVESTMENT GROUP S.A. (SIF4) (18/07/2024)

Inregistrare reprezentanti permanenti al Longshield Investment Group SA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/07/2024)

Neintrunire cvorum AGA O & E 18.07.2024

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (18/07/2024)

Demersuri vanzare pachet de actiuni detinut la Complex Hotelier Dambovita S.A.

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/07/2024)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)