Update articol:

O grevă din Norvegia ar putea reduce producția de gaze a ţării cu 13%

Norvegia

O grevă planificată săptămâna aceasta a lucrătorilor din sectorul energetic norvegian ar putea reduce producția de gaz a țării cu 292.000 de barili echivalent petrol pe zi, sau 13% din producție, a anunţat duminică grupul patronal Asociația Norvegiană de Petrol și Gaze (NOG), transmite Reuters.

Producția de petrol ar putea fi redusă cu 130.000 de barili pe zi, a adăugat NOG, ceea ce corespunde cu aproximativ 6,5% din producția Norvegiei, potrivit unui calcul Reuters.

Greva, în care muncitorii cer majorări ale salariilor pentru a compensa creșterea inflației, vine într-o perioadă de prețuri ridicate la petrol și gaze, cu livrările de gaze naturale către Europa deosebit de strânse după reducerile exporturilor rusești.

Membrii sindicatului Lederne, care reprezintă aproximativ 15% dintre lucrătorii petrolieri offshore din ţară, au respins joi un acord de salarizare propus, care fusese negociat de companii şi lideri sindicali.

Drept urmare, ei plănuiesc să înceapă o grevă la trei câmpuri offshore pe 5 iulie şi să adauge încă trei câmpuri în ziua următoare, dacă nu se găseşte o soluţie. Un al şaptelea câmp, Tyrihans, va trebui să se închidă, deoarece producţia sa este procesată din câmpul Kristin din apropiere, unde va fi oprită activitatea. 
Părţile au discutat, dar nu s-au înregistrat progrese.

”Au fost discuţii, dar nu vedem o soluţie”, a declarat duminică un purtător de cuvânt al NOG, pentru Reuters. Sindicatul Lederne nu a fost imediat disponibil pentru comentarii atunci când a fost contactat de Reuters.

Celelalte sindicate din petrol şi gaze din Norvegia au acceptat acordul salarial şi nu vor intra în grevă.

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative