Update articol:

Oamenii de știință de la Universitatea Oxford dezvoltă testul rapid Covid-19, capabil să identifice coronavirusul în 5 minute

coronavirus

Oamenii de știință de la Universitatea Britanică din Oxford au dezvoltat un test rapid Covid-19, capabil să identifice coronavirusul în mai puțin de cinci minute, au spus joi cercetătorii, adăugând că ar putea fi utilizat la testarea în masă în aeroporturi și companii, potrivit CNBC.

Universitatea speră să înceapă dezvoltarea produsului de testare la începutul anului 2021 și să aibă un dispozitiv aprobat disponibil la șase luni după aceea.

Dispozitivul este capabil să detecteze coronavirusul și să îl distingă de alți viruși cu o precizie ridicată, au spus cercetătorii într-un studiu. „Metoda noastră detectează rapid particule intacte de virus”, a spus profesorul Achilles Kapanidis, de la Departamentul de Fizică din Oxford, adăugând că acest lucru înseamnă că testul va fi  „simplu, extrem de rapid și rentabil”.

Testele rapide de antigen sunt văzute ca fiind esențiale în desfășurarea testelor de masă și a redeschiderii economiilor, în timp ce coronavirusul este încă în circulație, iar cele care sunt deja utilizate sunt mai rapide și mai ieftine, dar mai puțin precise decât testele de PCR moleculare existente.

Siemens Healthineers a anunțat miercuri lansarea unui kit de testare rapidă pe bază de antigen în Europa pentru a detecta infecțiile cu coronavirus, dar a avertizat că industria s-ar putea lupta pentru a face față creșterii cererii.

Deși platforma Oxford va fi gata doar anul viitor, testele ar putea ajuta la gestionarea pandemiei la timp pentru iarna viitoare. Oficialii din domeniul sănătății au avertizat că lumea va trebui să trăiască cu coronavirus, chiar dacă este dezvoltat un vaccin.

O preocupare semnificativă pentru lunile viitoare de iarnă sunt efectele imprevizibile ale co-circulatiei SARS-CoV-2 cu alte virusuri respiratorii sezoniere, a spus dr. Nicole Robb, de la Warwick Medical School.

Aceasta a spus: „Am arătat că testul nostru poate distinge în mod fiabil între diferiți viruși din probele clinice, o dezvoltare care oferă un avantaj crucial în faza următoare a pandemiei.”

 

BVBStiri BVB

IMPACT DEVELOPER & CONTRACTOR S.A. (IMP) (04/03/2021)

Obtinerea certificatului de inregistrare mentiuni

PATRIA BANK S.A. (PBK) (04/03/2021)

Actualizare Prezentare investitori

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (04/03/2021)

Notificare inchidere etapa 2 majorare capital social, intermediar Tradeville

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (SIF2) (04/03/2021)

Aprobare oferta publica de cumparare actiuni emise de Evergent Investments SA