Update articol:

Un nou test de coronavirus dezvoltat de Roche, autorizat de urgenţă în SUA; oferă rezultate în 3,5 ore și poate produce până la 4.128 de rezultate zilnic

Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a eliberat autorizaţia de urgenţă pentru un test de coronavirus mai rapid, realizat de compania elveţiană Roche, în vederea sporirii capacităţii de diagnosticare şi a ajuta la controlarea epidemiei actuale, informează Reuters.

Noile teste oferă rezultate în 3,5 ore și pot produce până la 4.128 de rezultate zilnic, a spus vineri compania din Basel, o îmbunătăţire în comparaţie cu testele anterioare ale companiei.

Autorizaţie de utilizare de urgenţă a FDA elimină testele desfăşurate în Statele Unite şi pe pieţele care acceptă marcajul CE care certifică faptul că acestea sunt conforme cu standardele europene.

Testarea în SUA a fost împiedicată de kiturile defectuoase distribuite de guvernul federal în februarie, care au dat rezultate false. Acest lucru a împiedicat ţara să controleze epidemia, în cadrul căreia peste 1.660 de persoane din SUA au fost infectate, iar peste 122.000 la nivel mondial.

Roche a indicat că ”funcţionează la capacitate de producţie maximă” pentru a furniza cât mai multe teste rapide.

”Virusul infectează oamenii într-un mod exponenţial. Am ştiut că trebuie să avem un volum de procesare ridicat”, a declarat într-un interviu directorul departamentului de diagnosticare din cadrul Roche, Thomas Schinecker. ”Acest lucru va ajuta la izolarea pacienţilor infectaţi, pentru ca ceilalţi să rămână sănătoşi”, a adăugat el.

Testele includ două sisteme de diagnostic: cobas 6800, care poate procesa 1.440 de eşantioane pe zi, şi cobas 8800, care poate procesa peste 4.100 probe pe zi. La nivel mondial, există 695 de sisteme cobas 6800 şi 132 de sisteme cobas 8800, ”peste 100” fiind în SUA, potrivit Roche.

Schinecker a declarat că Roche este în discuţii cu Centrele americane pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor pentru livrarea mai multor sisteme în zonele în care acest lucru este necesar, inclusiv în statul Washington, unde au fost confirmate 31 dintre cele 41 de decese, notează Reuters, potrivit Agerpres.

Facultatea de Medicină din cadrul Universităţii Washington a suplimentat capacitatea la 1.000 de teste pe zi, însă laboratoarele sale se confruntă cu mai multe probleme, printre acestea numărându-se personalul insuficient disponibil pentru ridicarea şi livrarea eşantioanelor pentru testare, au precizat autorităţile. 

BVBStiri BVB

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (02/03/2021)

Reluare plata dividend 2019

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (02/03/2021)

Raport curent cf art. 234, alin. 1, litera i) din Reg. 5/2018

ELECTROARGES SA (ELGS) (02/03/2021)

Rezultate financiare preliminare 2020 - versiune limba Engleza