Update articol:

Oil Terminal a pierdut procesul prin care solicita instanței să oblige Broadhurst Inv LTD la încetarea abuzului de minoritate

Oil Terminal (OIL) a pierdut procesul prin care solicita instanței să oblige Broadhurst Inv LTD la încetarea abuzului de minoritate și la plata unor daune de 1,3 milioane de lei, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori București.

Oil Terminal solicita daune materiale în cuantum de 1.294.903 lei și daune morale în cunatum de 100.000 lei.

Conform unor rapoarte anterioare, suma de 1.294.903 lei este stabilită de expert extrajudiciar, reprezentând cuantumul dividendelor datorate şi neplătite acţionarului majoritar pentru perioada în care nu s-a putut efectua majorarea capitalului social.

Potrivit emitentului, în acest dosar, Ministerul Energiei a fomulat cerere de interventie accesorie in interesul reclamantei Oil Terminal S.A., iar Dan Cristian Barbulescu a formulat cerere de interventie accesorie in interesul paratei Broadhurst Inv LTD. Prin Sentinta civila nr. 1218/08.08.2019 Tribunalul Constanta a pronuntat urmatoarea solutie in dosar nr. 2184/118/2016 : – “Respinge ca neintemeiata cererea de chemare in judecata formulata de reclamanta Oil Terminal SA, in contradictoriu cu parata Broadhurst Investments Limited, intervenientul accesoriu Ministerul Energiei si intervenientul accesoriu Dan Cristian Barbulescu.

 – Respinge ca neintemeiata cererea de interventie accesorie formulata de intervenientul accesoriu Ministerul Energiei, in contradictoriu cu reclamanta Oil Terminal SA, parata Broadhurst Investments Limited si intervenientul accesoriu Dan Cristian Barbulescu.

– Admite cererea de interventie accesorie formulata de intervenientul accesoriu Dan Cristian Barbulescu, in contradictoriu cu reclamanta Oil Terminal SA, parata Broadhurst Investments Limited si intervenientul accesoriu Ministerul Energiei”.

Broadhurst a dat in judecata Oil Terminal, în mai multe procese și a cerut, în 2016, pornirea acţiunii în răspundere împotriva directorului general Viorel Ciutureanu.

Oil Terminal este o companie de stat controlată în proporţie de 59,6% de Ministerul Energiei.