Update articol:

Ombudsmanul European anchetează cazurile unor foşti funcţionari ai UE care s-au angajat în mediul privat

Ombudsmanul European

Funcţionarii de rang înalt din Comisia Europeană care îşi schimbă locul de muncă cu unul în sectorul privat vor face obiectul unei analize mai atente, după ce Ombudsmanul European a anunţat marţi că va lansa o anchetă în această privinţă, relatează dpa, potrivit Agerpres.

Astfel de practici, prin care funcţionari europeni importanţi îşi găsesc locuri de muncă în sectorul privat, pot fi păguboase întrucât ele reprezintă o ”estompare a liniei între interesele publice şi interesul privat”, a declarat Ombudsmanul European, Emily O’Reilly.

După ce îşi încheie mandatele, foştii comisari europeni sunt supuşi unei perioade de doi ani de analiză atentă din punct de vedere profesional, în care nu au voie să exercite presiuni asupra Comisiei în legătură cu orice chestiune legată de fostul lor portofoliu.

În cadrul anchetei, care acoperă perioada 2019-2020, O’Reilly va evalua 100 de dosare ale unor ”seniori manageri şi manageri de nivel mediu” din instituţii UE care au solicitat concediu fără plată pentru a putea începe un nou job.

De exemplu, fostul şef la Agenţiei Europene de Apărare (EDA) Jorge Domecq a fost angajat anul trecut de grupul Airbus fără a avea aprobarea EDA, ceea ce agenţia europeană a considerat că este o încălcare a reglementărilor sale privind personalul.

În 2019, fostul comisar european Günther Oettinger s-a angajat la compania de consultanţă Kekst CNC, al cărei cel mai mare client din UE este o companie din domeniul tutunului. Comisia Europeană a fost de acord cu această mutare.

BVBStiri BVB

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/06/2021)

Reziliere Contract CTE Iernut

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (18/06/2021)

Convocare AGEA pentru data de 11 august 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (18/06/2021)

Actualizarea politicii de remunerare a actionarilor

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (18/06/2021)

Alocare actiuni SOP2019 - persoane cu responsabilitati de conducere

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (18/06/2021)

Autorizare membru al Consiliului de Administratie