Update articol:

OMV Petrom vrea să transfere către Mazarine Energy licenţele a nouă zăcăminte onshore de ţiţei şi gaze

OMV Petrom SA a încheiat un acord privind transferul licențelor pentru nouă zăcăminte onshore de țiței și gaze din România către Mazarine Energy România S.R.L., o subsidiară controlată integral de Mazarine Energy B.V. (Mazarine Energy).

Transferul licențelor se realizează în conformitate cu toate drepturile și obligațiile ce decurg din Legea Petrolului și alte reglementări incidente. Transferul este supus aprobării autorităților competențe.

Preluarea de către Mazarine Energy creează premisele pentru extinderea duratei de viață a acestor zăcăminte și menținerea activităților de producție în cadrul zăcămintelor, potrivit OMV. Acordul include transferul sondelor și infrastructurii aferente, precum și al aproximativ 100 de salariați către Mazarine Energy.

Cele nouă zăcăminte, situate în zona Moinești Zemes, cu o producție cumulată de țiței și gaze de aproximativ 1.000 bep/zi, fac parte din cel de-al doilea pachet de zăcăminte de externalizat în cadrul programului de optimizare a portofoliului Upstream. Aceste zăcăminte reprezintă sub 1% din producția curentă a OMV Petrom. Prima rundă de optimizare a portofoliului, care a inclus 19 zăcăminte marginale, s-a finalizat în august 2017 cu transferul licențelor către Mazarine Energy.

 

BVB | Știri BVB

LONGSHIELD INVESTMENT GROUP S.A. (SIF4) (18/07/2024)

Inregistrare reprezentanti permanenti al Longshield Investment Group SA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/07/2024)

Neintrunire cvorum AGA O & E 18.07.2024

INFINITY CAPITAL INVESTMENTS S.A. (INFINITY) (18/07/2024)

Demersuri vanzare pachet de actiuni detinut la Complex Hotelier Dambovita S.A.

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (18/07/2024)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)