Update articol:

One United Properties cumpără un teren de 25.350 mp în sectorul 2 din București

One United Properties cumpără un teren de 25.350 mp în sectorul 2 din București

Dezvoltatorul One United Properties, unul dintre cei mai importanți jucători din piața imobiliară din România, anunță încheierea antecontractului pentru achiziția unui teren cu o suprafață de 25.350 mp situat pe Șoseaua Fabrica de Glucoză din București, respectiv pentru achiziția unei cote indivize de ½ dintr-un teren în suprafață de 3.651 mp, având destinația de drum de acces, valoarea totală a tranzacției fiind de 20.645.100 euro (o parte din preț se plătește la obținerea autorizației de construire și semnarea contractului final de schimb și restul în apartamente și parcări aferente, la finalizarea proiectului ce urmează să fie dezvoltat pe respectivul teren). Pentru acest teren a fost deja emis un certificat de urbanism în vederea construirii, care permite dezvoltarea unui proiect imobiliar cu o suprafață construită (suprastructură) de aproximativ 95.000 mp, potrivit unui comunicat.

Compania intenționează să dezvolte pe noul teren achiziționat un nou proiect imobiliar, One High District, care va cuprinde atât unități rezidențiale, cât și spații comerciale, precum și o serie de facilități precum gym și piscină, restaurante, market, cafenele, spații verzi pentru relaxare. Localizat în sectorul 2, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză, în imediata apropiere a autostrăzii A3, terenul oferă acces rapid către cartierul Floreasca, mall-ul Promenada, precum și către alte puncte de interes ale orașului.

Tranzacția reprezintă o nouă etapă în strategia Grupului de a investi în oportunități de dezvoltare premium sustenabile în zone exclusiviste ale Bucureștiului.

One United Properties a cumpărat, cu 15 milioane de euro, un teren pe malul Lacului Tei din București, de la Țiriac

Oferta publică prin care dezvoltatorul imobiliar ONE United Properties vinde până la 130 de milioane de acțiuni se deruleaza în perioada 22 iunie -2 iulie. 

Prețul de ofertă este estimat între 1,93 și 2,12 lei pe acțiune, ceea ce înseamnă că One United Properties va putea obține până la 275,6 milioane de lei din listare.

One United Properties este unul dintre cei mai importanți dezvoltatori pe piață imobiliară din România, cu focus pe segmentul rezidențial, aceasta fiind activitatea principală a grupului, la care se adaugă activitatea de dezvoltare imobiliară pe segmentul spațiilor de birouri și proiecte cu utilizare mixtă rezidențial-comercial, activități de investițîi imobiliare și închirieri de birouri. Acționarii Fondatori ai ONE, Victor Căpitanu și Andrei Diaconescu au început activitatea de investiții imobiliare în anul 2000 și au dezvoltat primul proiect rezidențial în 2006. Începând cu anul 2013, au început dezvoltarea de proiecte imobiliare sub marca “ONE“.

Cu o cifră de afaceri de 437,5 milioane lei la finalul anului 2020, One United Properties are un portofoliu de proiecte rezidențiale finalizate cu o valoare brută de dezvoltare (GDV) de peste 222,6 milioane EUR și alte proiecte în fază de dezvoltare/ planificare de 939,4 milioane EUR. ONE are în faza de dezvoltare peste 4.000 de unități locative, din care peste 900 în faza de construcție, din categoriile de preț „medium”, „medium-high”, „high” și „very high”, localizate în zone exclusiviste/ cu interes ridicat pentru spațîi locative din București și Constanța (inclusiv Mamaia).

BVB | Știri BVB

Obligatiuni Autonom Services 2024 (AUT24E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

Obligatiuni Autonom Services 2026 (AUT26E) (14/06/2024)

Numire intermediar emisiune obligatiuni

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (14/06/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni