Update articol:

Oprea (PSD): Vom depune amendamente la proiectul privind consumatorul vulnerabil

Ştefan Radu Oprea Ştefan Radu Oprea

Senatorii social-democraţi vor depune amendamente la proiectul legii privind consumatorul vulnerabil, a anunţat, luni, purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea.

“Astăzi în Senat a început o dezbatere, în Comisia economică şi Comisia de energie, referitoare la o lege care ar fi trebuit să fie de foarte multă vreme pe agenda Guvernului de dreapta, pentru că au anunţat-o începând din 2019. Este vorba despre legea privitoare la consumatorul vulnerabil. Este o lege care nu acoperă anul 2021. Termenul de începere este 1 septembrie 2022, deci anul acesta toţi românii care simt deja scumpirea energiei electrice în factură cu cel puţin 18%, şi ne anunţă ministru Popescu că probabil va creşte cu cel puţin încă 10%, toţi aceştia nu vor fi protejaţi sub nicio formă de iarna care vine. Experimentul Bucureşti, faptul că nu a fost căldură, faptul că nu avem apă caldă, probabil că se va multiplica la nivelul ţării. Dacă va fi căldură, va fi foarte scumpă şi, cel mai probabil, nu va fi deloc”, a afirmat Oprea, după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PSD, potrivit Agerpres.

El a adăugat că unul dinte amendamentele PSD vizează susţinerea financiară a consumatorilor vulnerabili.

“Vom veni cu amendamente la lege, pentru a reuşi să protejăm într-adevăr pe cei care au nevoie astăzi de protecţia statului român. În primul rând, felul în care va fi calculată această subvenţie trebuie să fie foarte clar. Vă aduc aminte că, în acest moment, nu există buget pentru consumatorul vulnerabil, că PSD avusese şi constituise deja acest fond, pentru că la ANRE erau peste 600 de milioane din acea taxă pe cifra de afaceri către marii producători din zona de energie. (…) Acum finanţarea se spune că va fi făcută din bugetul de stat, neavând o sumă clară, neavând o fişă fiscală foarte clară”, a explicat purtătorul de cuvânt al PSD.

BVB | Știri BVB

Sphera Franchise Group (SFG) (19/01/2022)

Deschiderea a doua noi restaurante

CARBOCHIM S.A. (CBC) (19/01/2022)

Hotarari AGA E 05.01.2022- Versiune in limba engleza

IAR SA Brasov (IARV) (19/01/2022)

Convocare AGAO 23.02.2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/01/2022)

Informare asupra Bugetului de venituri si Cheltuieli pentru anul 2022