Update articol:

Orban: Am prezentat propunerile PNL – Cîţu premier, preşedinţia Camerei la liberali

Sursa foto: facebook.com

Liderul PNL, Ludovic Orban, a declarat luni că i-a prezentat preşedintelui Klaus Iohannis propunerea pentru funcţia de premier, Florin Cîţu, şi că el a fost propus pentru a prelua şefia Camerei Deputaţilor.

“I-am prezentat poziţia de principiu a PNL. PNL, consecvent acţiunii sale politice şi angajamentelor din campania electorală, rămâne dedicat obiectivului de a forma un Guvern de centru-dreapta care să poată să asigure dezvoltarea României, reformarea sistemelor publice şi saltul economic de care are nevoie, care să ducă la un salt în calitatea vieţii şi la o creştere fără precedent a veniturilor românilor”, a afirmat Orban după consultări.

Potrivit acestuia, Florin Cîţu este propunerea de premier, iar el – pentru şefia Camerei Deputaţilor.

“I-am prezentat preşedintelui mandatul acordat de Biroul Politic Naţional către echipa de negociere, şi anume: formarea unui Guvern de centru-dreapta cu posibili parteneri USR PLUS, UDMR, grupul minorităţilor naţionale, cu un program de guvernare care să cuprindă cele mai importante măsuri ale planului de dezvoltare al României pe care PNL l-a prezentat cetăţenilor români în campania electorală. De asemenea, i-a prezentat preşedintelui că propunerea noastră de premier este în persoana domnului Florin Cîţu. De asemenea, cealaltă componentă a mandatului, şi anume aceea ca preşedinţia Camerei Deputaţilor să fie deţinută de preşedintele Partidului Naţional Liberal”, a mai spus el.

De asemenea, Orban a menţionat că l-a informat pe preşedinte în legătură cu evoluţia discuţiilor de până în prezent cu posibilii parteneri.

“L-am informat de dorinţa noastră de a continua aceste negocieri, astfel încât să ajungem la un rezultat care să permită învestirea unui Guvern de centru-dreapta într-un termen rezonabil”, a mai afirmat Orban,  citat de AGERPRES.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a mai spus că liberalii nu sunt de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. “Nu suntem de acord cu nicio participare la guvernare a PSD. PSD a ţinut în loc România 30 de ani, PSD, trei ani de zile după ce a primit încrederea în 2016, a făcut cu totul şi cu totul altceva decât a promis românilor. Mai mult decât atât, s-a comportat ca un partid care nu merită să deţină nicio părticică de putere în România”.

Ludovic Orban a mai declarat că şeful va desemna premierul într-un moment constituţional.

“Domnul preşedinte al României cunoaşte foarte bine Constituţia şi sunt convins că va formula propunerea de premier într-un moment constituţional potrivit”, a subliniat Orban.

Delegaţia PNL a fost formată din liderul formaţiunii, Ludovic Orban, premierul propus, Florin Cîţu, prim-vicepreşedinţii Raluca Turcan şi Rareş Bogdan şi liderul PNL Prahova, Iulian Dumitrescu.

Preşedintele Klaus Iohannis discută, luni, la Palatul Cotroceni, cu reprezentanţii partidelor şi formaţiunilor politice reprezentate în viitorul Parlament în vederea desemnării candidatului pentru funcţia de prim-ministru.

BVB | Știri BVB

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ROMCARBON SA (ROCE) (30/05/2023)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

VRANCART SA (VNC) (30/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

MECANICA CEAHLAU (MECF) (30/05/2023)

Hotarari AGA O & E 30.05.2023