Update articol:

Parlamentari francezi cer instituirea unei comisii care să ancheteze presupuse legături între extrema-dreaptă şi Steve Bannon

Steve Bannon Steve Bannon

Parlamentari francezi cer instituirea unei comisii care să ancheteze presupuse legături între partidul Adunarea Naţională (fostul Front Naţional, de extrema dreaptă) şi Steve Bannon, fostul strateg populist al lui Donald Trump, în urma unor informaţii apărute în presă, potrivit AFP, citată de Agerpres.

Doi senatori şi doi deputaţi au confirmat că vor să răspundă apelului fostului ministru de dreapta Frederic Lefebre, vicepreşedinte al partidului de centru-dreapta Agir, aliat al majorităţii prezidenţiale.

Toţi cer constituirea unei comisii de anchetă asupra legăturilor între Adunarea Naţională şi Bannon ca urmare a difuzării unui reportaj pe canalul France 2 în care pot fi văzuţi conducători ai RN, Louis Aliot şi Jerome Riviere, propunându-i lui Steve Bannon să asiste la reuniuni regulate între Marine Le Pen, preşedinta partidului, şi înalţi funcţionari francezi.

Marine Le Pen, contactată, a denunţat o “sărmană micuţă manevră politicianistă şi electoralistă a unei mişcări care este pe cale să-şi piardă primul lor în sondaje”, desemnând astfel la LREM, partidul prezidenţial cu care RN se află la egalitate în fruntea intenţiilor de vot pentru alegerile europene, care vor avea loc în 26 mai în Franţa.

“Nu există nimic să ne reproşăm”, a ripostat ea, explicând că grupul evocat în reportaj este cel al unor înalţi funcţionari, şefi de întreprindere şi foşti membri ai cabinetelor ministeriale, care consiliază RN în mod anonim. Confirmând invitaţia la întâlniri lansată lui Bannon, ea a indicat că această întâlnire nu a avut loc.

Apropiat de extrema dreaptă, Steve Bannon a jucat un rol crucial în ultima parte a alegerilor prezidenţiale câştigate de Donald Trump, când a dat o turnură hotărât populistă campaniei miliardarului.

Steve Bannon vrea să facă o revoluție de dreapta în Europa şi să-l înfrângă pe Soros

 

 

El a demisionat din postul său de consilier al preşedintelui în 18 august 2017 şi a lansat de atunci la Bruxelles fundaţia “The Movement” pentru a pune în legătură partidele naţionaliste şi populiste în vederea alegerilor europene în mai.

Bannon a căutat astfel în ultimele luni să federalizeze mişcări naţionaliste în Europa, în special partidul de extrema dreaptă german Alternativa pentru Germania (AfD). 

Oettinger la Bucureşti: „Steve Bannon, consilierul lui Trump, se plimbă în prezent prin Europa cu fake news şi cu noi metode”

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (07/12/2021)

Achizitie companie de proiect parc fotovoltaic

SOCIETATEA DE CONSTRUCTII NAPOCA SA (NAPO) (07/12/2021)

Cerere de deschidere a procedurii insolventei

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (07/12/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (07/12/2021)

Finalizare Plan de plata pe baza de actiuni

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (07/12/2021)

Tarife reglementate aplicabile de la 01 ianuarie 2022