Update articol:

Pavel Popescu, despre cererea lui Claudiu Năsui de amânare a discutării Legii 5G în Parlament: “Cu o astfel de greșeală, pleci acasă instant din orice guvern”

Pavel Popescu, PNL Pavel Popescu, PNL

Claudiu, chiar dacă Președintele și Premierul au fost de data asta indulgenți cu tine, aștept să vedem instant demisia celor care ți-au pus acea comunicare în față, pentru semnat

 

De când fac politică detest cel mai mult un lucru:

“lașpăgarii” eroi de pe urmă (laș + șpăgar + erou autointitulat) – adică specia aia de politicienii care nu își asumă proiecte critice pentru țară, dar atunci când nu mai au încotro, se bat cu pumnul în piept cât de cruciali au fost ei pentru acele proiecte, apoi le votează cu două sau nouă mâini.

În martie 2019, PNL era în opoziție cu PSD-ul condus de cei mai buni camarazi ai lui Victor Ponta, copilul de suflet al Partidului Comunist Chinez, cel care ar fi predat România (dacă ar fi putut) cu fundă, gata ambalată. Chinei. Sau Turciei. Sau oricărui regim dictatorial care îți poate organiza ziua de naștere pe stadion cu 50.000 de oameni.

Am ieșit public în Reuters și am cerut din partea PNL o investigatie cu privire la prezența Huawei în infrastructurile critice ale statului român. Între martie și august 2019, recunosc, am trăit probabil cea mai stresantă perioadă din viața mea de politician pentru că aproape toți cei din jurul meu, cu mici excepții, îmi spuneau că poziția mea e una nu doar periculoasă cât și penibilă. În august 2019, Președintele Klaus Iohannis a ieșit public și a confirmat poziția mea din martie. Tot atunci, în prezența Președintelui Trump, memorandumul 5G cu SUA a fost semnat.

În tot acest timp, în zecile sau sutele de intervenții pe care le-am avut pe acest subiect și în care eram privit mereu ca un “paria”, am avut foarte puțini aliați: Președintele Klaus Iohannis, Președintele PNL Ludovic Orban, statul român, partenerul strategic nr. 1 al României (SUA) prin Ambasadorul Adrian Zuckerman & extraordinara echipă din ambasadă și câțiva colegi pe care îi respect enorm din prisma faptului că își asumă absolut totul și pun mai presus de orice, securitatea și siguranța cetățenilor români: (Premierul Florin Cîţu – cel care practic duce la sfârșit toată această muncă colosală de peste 2 ani, Lucian Bode – inițiator al proiectului,
Cătălin Drulă – co-inițiator, Ciprian Teleman – co-inițiator, Nicolae Ionel Ciucă, Adrian Gavruta, Edi Lovin etc).

Pe parcursul ultimilor doi ani am fost mereu cel care am propus de urgență implementarea mecanismului FDI (Foreign Direct Investment), adoptarea unei legislații mai stricte cu privire la investițiile companiilor străine/chineze/non-UE în domenii strategice ca nuclear, infrastructura, etc.

În tot acest timp am citit probabil mii de pagini de documente și studii și am ținut legătura cu experți din toată lumea începând cu Casa Albă, Pentagon, Congres, think tank-uri, etc. Toate opiniile mele au fost construite pe argumente solide, indestructibile. Dar mai presus de orice, am pus și voi pune mereu securitatea statului nostru cât și valorile democratice sub care am crescut.

Mereu și mereu am fost arătat cu degetul, descurajat și blamat de propaganda ruso-chineză, cât și de acești lașpăgari pentru care statul român nu reprezintă absolut nimic. Astăzi, lucrurile acestea se întâmplă. Legislația se întărește. Nu doar aici, ci în toată Europa. Dacă România o face mai rapid și mai bine, să fim mândri de ea!

Să fie foarte clar:

Trei actori sunt și au fost absolut cruciali pentru această lege: Președintele Klaus Iohannis, CSAT/instituțiile statului care se ocupă de siguranța națională și partenerul strategic. Și să fie și mai clar: toată această legislație vizează mai presus de orice parteneriat și memorandum, securitatea datelor generațiilor viitoare, securitatea și siguranța României. Oricâți bani s-ar pompa (și credeți-mă că miza este enormă), statul român nu va putea fi discreditat așa cum se încearcă astăzi prin acești lașpăgari deghizați sau mai puțin deghizați, inserați prin toate instituțiile și ministerele implicate în proces.

Pentru că este aproape imposibil să luptăm cu lobby-ul Huawei din punct de vedere al resurselor (fără se menționez aici trădarea de țară a lașpăgarilor care nu știu cum pot să-și mai fluture ipocrit microdrapelele din piept), vă spun clar că 95% din ceea ce vedeți la TV sau citiți în presă și online pe acest subiect, este propagandă, minciună și intoxicare.

Cu privire la gestul Ministrului Economiei, Claudiu Nasui:

Îl cunosc pe Claudiu și cred că este unul dintre colegii din coaliție foarte bine intenționați. Totuși, gestul prin care a transmis acea comunicare spre conducerea Parlamentului a fost unul incalificabil, punând la îndoială în fața “spectatorilor” spamați deja de propagandă, încrederea, profesionalismul și capacitatea statului român de a-și proteja interesele economice și de securitate.

Cu o astfel de greșeală pleci acasă instant din orice guvern. Claudiu, chiar dacă Președintele și Premierul au fost de data asta indulgenți cu tine, aștept să vedem instant demisia celor care ți-au pus acea comunicare în față, pentru semnat. Pentru că acea comunicare conține niște formulari pe care le-am văzut cu toții în zeci de adrese și comunicări transmise de specia lașpăgarilor în ultimii 2 ani, pentru a bloca această lege.

Mulți dintre cei care au pus umărul la acest proiect și care reprezintă “statul român”, nu pot fi amintiți aici. Nu le va face nimeni statuie. Probabil vor fi decorați discret într-o zi de Președinte. Dar datorită lor, țărisoara asta stă pe drumul cel drept, alături de partenerul strategic și între granițele Europei. Și ar trebui să le mulțumim zilnic pentru asta.

Vom continua să întărim statul român făcându-l cap și nu coadă”.

Pavel POPESCU
Deputat PNL, Membru al Comisiei
pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor,
Camera Deputaților

BVB | Știri BVB

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (22/10/2021)

Amendament Conventie de trezorerie interna

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (22/10/2021)

Alocare actiuni in dreptul persoanelor cu responsabilitati de conducere SOP2018

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (22/10/2021)

Incheiere contract cu Global Medical Solutions