Update articol:

Pavel Popescu, după adoptarea în Comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor a proiectului de lege 5G: “O zi istorică pentru România”

Astăzi, în comisiile reunite ale Camerei Deputaţilor, a fost o zi istorică pentru România, a declarat Pavel POPESCU, Deputat PNL, Membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei şi comunicaţiilor, după ce proiectul referitor la implementarea reţelelor 5G a primit raport de adoptare în comisii, fără amendamente, în forma adoptată de Guvern.  

Pavel Popescu a explicat: “Vă spun în premieră un lucru – astăzi, România nu ar fi fost țara aleasă de către Uniunea Europeană pentru Centrul de competență pe securitate cibernetică, tehnologii avansate şi cercetare, dacă statul român, guvernele PNL – și vreau să subliniez acest lucru, pentru că sunt primul membru PNL care a ridicat această problemă acum 2 ani, atunci când toată lumea spunea că este o problemă falsă –  nu lucrau împreună cu statul român şi, mai presus de aceste instituții, președintele României, ca să ducem România într-adevăr acolo unde îi este locul și anume în fruntea unor țări europene și în fruntea multor țări pe plan global.

Astăzi, România nu dispunea de acest Centru Cyber, dacă anul trecut nu aveam deja clarificat din punct de vedere ideologic un drum absolut normal pentru această țară, un drum care respectă singurele patru parteneriate vitale, și anume Parteneriatul cu Statele Unite ale Americii, parteneriatul cu Uniunea Europeană, parteneriatul şi membership-ul cu NATO și, nu în ultimul rând, un parteneriat foarte important, mă refer la parteneriatul cu Dumnezeu, care ne-a lăsat niște valori democratice pe care alte state din păcate nu pot să le înțeleagă așa cum le înțeleg cele din Vest sau cele orientate spre astfel de parteneriate pe care România le are.

Astăzi este o zi istorică în Comisiile juridică, de apărare și siguranță națională și de it.

Această lege va merge cu micile perturbări absolut normale în linie dreaptă, pentru a fi votată transpartinic și a pune în sfârșit România pe direcţia corectă, în detrimentul a ceea ce se spune, cu banii care au fost aruncați pentru un lobby absolut incredibil de agresiv, pentru a discredita România, cum că vor exista pierderi economice etc.

Pot să vă spun că impactul economic va fi unul pozitiv, tocmai prin prisma faptului că România va fi un epicentru al securității cibernetice pe plan european şi internațional și vă atrage absolut tot ceea ce e mai bun dintr-o  industrie care va modela sau va remodela viitorul și va aduce foarte multe lucruri bune pe pământ românesc.

Fără doar și poate, această lege va fi promulgată cât mai curând. Proiectul de lege a fost adoptat în regim de urgență. Acum va merge la Senat. Dispunem de o echipă a unei alianțe care și-a asumat strategic această direcție și, mai mult de atât, statul român şi-a asumat în fața partenerilor strategici și în fața lumii o direcție pe care unii o contestă astăzi”.

Referitor la cererea ministrului Economiei Claudiu Năsui de amânare a dezbaterilor legii 5G, Pavel Popescu a spus: “Îmi voi modera opinia cu privire la ceea ce cred acum. Dacă prietenul meu, Claudiu, a fost indus în eroare, suntem gata să-i iertăm această inducere în eroare. Din punct de vedere tehnic și a ceea ce a susținut el la un moment dat, este absolut o aberație pe care o auzim inclusiv aici în Parlament, în Comisiile reunite, ca argument și anume că trebuie notificată o astfel de legislație. Nu, nu trebuie notificată, pentru că nu conține aspecte tehnice, ci doar aspecte de securitate și siguranță națională care nu trebuie notificate, deoarece Comisia a lăsat la latitudinea fiecărui stat membru să își facă legislația pentru siguranța și securitatea statului respectiv. Practic nu poate nimeni încălca Constituția și România a avut libertatea de a decide direcția în care merge”.

Sabin Sărmaş: “Tehnologia 5g va avea un impact social atât de mare încât securitatea cibernetică este vitală pentru statul român”

 

BVB | Știri BVB

CHIMCOMPLEX S.A. BORZESTI (CRC) (19/07/2024)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ALRO S.A. (ALR) (19/07/2024)

Trading Update T2 2024

LONGSHIELD INVESTMENT GROUP S.A. (SIF4) (18/07/2024)

Inregistrare reprezentanti permanenti al Longshield Investment Group SA

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/07/2024)

Neintrunire cvorum AGA O & E 18.07.2024