Update articol:

Percheziții DNA la Sindicatul Liber de la Metrou și la reședința liderului de sindicat Ion Rădoi

dna

DNA efectuează 16 percheziții, miercuri dimineață, la mai multe locații din Capitală, printre care și la sediul Sindicatului Liber din Metrou, dar și la reședința președintelui Ion Rădoi.

DNA a transmis: “Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2018 – 2021.

În cursul zilei de 14 iulie 2021, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în 16 locații situate în municipiul București și județele Prahova și Ilfov, dintre care 3 sunt sedii ale unor instituții publice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare”.

Perchezițiile vin după ce ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a depus, la DNA, o plângere în care Ion Rădoi și alți sindicaliști din Capitală au fost acuzați că au blocat liniile de metrou și au oprit, astfel, circulația trenurilor, într-o grevă de o zi care a paralizat, în martie, transportul bucureștean.

Ministerul Transporturilor și METROREX au evacuat, în 25 martie, spațiile comerciale controlate de sindicat de la metroul din Capitală. Atunci, conducerea METROREX a pus în vedere firmei care deține spațiile comerciale să le elibereze până pe 2 aprilie, pe motiv că ar pune în pericol siguranţa transportului subteran și ar afecta direct exigenţele de securitate la incendiu şi evacuarea persoanelor, în caz de urgenţă.

În replică, Sindicatul Liber Metrou, proprietarul a 80% din spațiile comerciale, a precizat că toate magazinele ar fi fost construite conform legislaţiei, cu aprobarea METROREX.

“Epoca talciocului subteran unde se făceau bani în stil mafiot s-a terminat”, a declarat, atunci, ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, referindu-se la evaluarea spaţiilor comerciale de la metrou.

“Legea este lege şi unde e lege nu e tocmeală. Aşa cum am anunţat, Metrorex a început eliberarea acelor spaţii comerciale care ocupau domeniul public ilegal. De altfel, Ministerul Transporturilor a trimis o notificare Metrorex pentru a-şi exercita obligaţiile care îi revin în calitate de concesionar al proprietăţii publice – toată infrastructura de metrou şi spaţiul este domeniu public, proprietate publică, este dată în concesiune pe 49 de ani printr-un contract semnat de statul român şi Metrorex la începutul anilor 2.000, iar concesionarului îi revine obligaţia de a ţine în ordine acest domeniu public”, a spus Drulă.

BVB | Știri BVB

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (02/06/2023)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 22 mai - 31 mai 2023

VRANCART SA (VNC) (31/05/2023)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SIF HOTELURI SA (CAOR) (31/05/2023)

Act aditional promisiune bilaterala vanzare cumparare Eurohotel Baia Mare