Update articol:

Petrovici (AOR): Nu avem în România oraşe inteligente pe deplin, ci doar oraşe inteligente emergente

În România putem vorbi despre oraşe inteligente emergente, nu despre oraşe inteligente pe deplin, a declarat, marţi, în cadrul expo-conferinţei “Comunităţi inteligente sustenabile. Provocări actuale şi de perspectivă”, Alexandru Petrovici, director executiv al Asociaţiei Oraşelor din România (AOR).

“Din punctul meu de vedere, noi nu avem în România oraşe inteligente pe deplin şi explic şi de ce. Putem vorbi de oraşe inteligente emergente pentru că folosim tehnologii emergente, dar nu discutăm despre oraşe inteligente aşa cum sunt ele definite de clasamentele internaţionale. Ca să discutăm despre un oraş inteligent, trebuie să discutăm despre coeziune socială în primul rând. Trebuie să discutăm despre infrastructură, despre relaţia cu mediul înconjurător, de tot ceea ce presupune tehnologii emergente, dar nu în ultimul rând trebuie să discutăm şi despre transport. Dacă avem oraşe satelit faţă de municipiile mari se încearcă acum dezvoltarea ariilor metropolitane pe Bucureşti, pe Timişoara. Cheia dezvoltării oraşelor inteligente este să fie implicate în astfel de activităţi. Oraşele mici se pot dezvolta inteligent şi aparent e mai simplu să facă acest lucru, dar depinde foarte mult de viziunea liderului”, a menţionat Petrovici, citat de Agerpres.

O nouă ediţie a expo-conferinţei anuale Smart Cities of Romania a avut loc, marţi, la Bucureşti, eveniment desfăşurat în acest an sub titlul: “Comunităţi inteligente sustenabile. Provocări actuale şi de perspectivă”. Evenimentul a avut ca obiectiv promovarea de concepte şi tehnologii, dar mai ales schimbul de informatii şi cunoştinţe, acumulate în cele mai recente proiecte.

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (25/07/2024)

Reconectarea Unitatii 1 CNE Cernavoda la sistemul energetic national

AROBS TRANSILVANIA SOFTWARE (AROBS) (25/07/2024)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni