Update articol:
Forumul Energiei Online

Petru RUŞEŢ, CEO la Siemens Energy România: “Siemens Energy este un partener în procesul de tranziţie din domeniul energetic” (video)

Salut schimbarea legislativă majoră în domeniul contractelor bilaterale. Cred că aceasta va demara un proces efervescent pentru toți investitorii care doresc să intre în piața de producție de energie în România.

 

“Siemens Energy este un partener în procesul de tranziţie din domeniul energetic”, spune domnul Petru Ruşeţ, CEO la Siemens Energy România, adăugând: “Deja se discută despre foarte multe tehnologii noi în acest domeniu, iar Siemens Energy este prezent în tehnologiile verzi și total verzi.  Am auzit tot mai des vorbindu-se în România de ele; chiar și în acest forum s-a menționat hidrogenul. Este clar că trebuie să schimbăm cărbunele cu un combustibil de tranziție, mă bucur că existe asemenea inițiative și în România. Vă promit că Siemens Energy va fi un partener de încredere în tranziția energetică. E o companie care are un portofoliu de lider global, o echipă experimentată, o cultură organizaţională bazată pe sustenabilitate, inovație și pe spiritul antreprenorial. Suntem hotărâți să livrăm ceea ce promitem”.

 

Am trecut peste cele aproape trei luni de criză sanitară în România și nu am întrerupt niciunul dintre proiectele companiei în România, a mai spus domnul Ruşeţ, adăugând: “Vreau să multumesc angajaților și partenerilor, care ne-au ajutat să avem condiții propice și să ducem la bun sfârșit aceste proiecte, chiar dacă am traversat perioade dificile, în starea de urgenţă și starea de alertă”.

O strategie energetică poate ajuta acest ecosistem al furnizorilor, cu o planificare mai atentă a resurselor. Având în vedere ceea ce se pregătește în domeniul investiţional, va fi extrem de important pentru toţi să putem găsi specialiști și a-i instrui adecvat, în așa fel încât noile tehnologii să fie implementate în timpul cel mai scurt, susţine CEO Siemens Energy România.  

Domnia sa a mai spus: “De mult timp, Siemens investește în modul de planificare a resurselor, fiind pregătiţi să oferim tehnologii de ultimă oră. Ca să vă dau exemple, primul megawatt de stocare a energiei este instalat de Siemens, primul întrerupător care nu poluează este instalat de Siemens în România, avem proiecte de digitalizare în România pe care deja le-am implementat. Este în ADN-ul companiei pe care o reprezint acest mod inovator de lucru și aș ruga autoritățile ca ceea ce se întâmplă în domeniul legislativ și de reglementare să aibă viziunea strategică, de predictibilitate, asupra ecosistemului de furnizare. Fără o planificare bună, e foarte complicat să putem livra proiectele noastre la timp și la calitatea pe care o dorim.

Salut schimbarea legislativă majoră în domeniul contractelor bilaterale. Cred că aceasta va demara un proces efervescent pentru toți investitorii care doresc să intre în piața de producție de energie în România. În ultimii 15 ani, problema cea mai importantă în toate proiectele la care am lucrat era că acești investitori nu aveau un cadru de calcul pentru amortizarea investiţiei, necesar pentru a obține o finanţare. E un mare pas înainte și ne uităm cu mare speranță în viitorul energetic al României”.

Desprinderea Siemens Energy a fost finalizată în mare parte până la 1 aprilie 2020. La nivel global, Siemens Energy are noi comenzi de aproximativ 33,7 miliarde de euro, venituri de 28,8 miliarde de euro și aproape 91.000 de angajați. O adunare extraordinară a acționarilor este planificată pentru 9 iulie 2020 și va deschide calea pentru separarea și listarea publică ulterioară, care este programată pentru sfârșitul lunii septembrie 2020. Deși Siemens va deconsolida Siemens Energy, va rămâne un acționar semnificativ al Siemens Energy.

Domnul Petru Ruşeţ a spus: “Acționăm în toate industriile care acoperă zona energetică și ne mândrim cu faptul că suntem una dintre companiile care acoperă întregul lanț al energiei de pe o poziție de lider tehnologic.

În România, noi formăm o companie care a început activitatea mai devreme, la 1 martie 2020, și acoperim tot specificul de la nivel global. Aş dori să ne asigurăm partenerii că nouă companie are o complexitate mai redusă care asigură o mai mare flexibilitate, dar cu siguranță vom acoperi tot portofoliul cu care i-am obișnuit până acum din perspectiva Siemens.

Din echipa de management fac parte oameni care lucrează în sectorul energetic de mulţi ani şi proiectele în energie sunt meseria noastră. Ca domenii de business, suntem prezenți în toate ariile energetice, cu o echipă formată în totalitate de specialişti români, formaţi în Siemens România și care sunt unii dintre cei mai buni”.

Vom acționa ca un antreprenor în această piață și cu siguranţă criza sanitară din ultimele luni nu ne făcut să deviem de la planul de tranziţie, a mai spus domnul Ruşeţ.

Printre proiectele la nivel global în care este implicată compania se numără:

  • fabrică chimică în Brazilia, cu 60% hidrogen utilizat ca un combustibil în cogenerare;
  • platformă de producție energie electrică pe o plataforma flotantă în Republica Dominicană:
  • rețea ultra-flexibilă de transport curent continuu în Germania;
  • un proiect major de producere al metanolului.

 

BVB | Știri BVB

BURSA DE VALORI BUCURESTI SA (BVB) (06/12/2021)

Structura actionariat la data de 30.11.2021

ONE UNITED PROPERTIES (ONE) (06/12/2021)

Decizia Consiliului de Administratie cu privire la majorarea capitalului social

ELECTROARGES SA (ELGS) (06/12/2021)

Notificari Alfred Karcher SE & Co. KG

TERAPLAST SA (TRP) (06/12/2021)

Decizia CA privind demararea programului de rascumparare actiuni proprii

CEMACON SA (CEON) (06/12/2021)

Schimbare in Managementul societatii