Update articol:
CITR:

Planul de restructurare ROMAERO, aprobat de ANAF

ROMAERO a obținut aprobarea ANAF pentru implementarea planului de restructurare prin OG6, sub îndrumarea echipei CIT Restructuring, companie fondată de CITR, parte din Impetum Group, potrivit unui comunicat. Astfel, pe lângă cei 50 mil. de lei recuperați deja, statul român urmează  să mai încaseze încă 77 mil. de lei pe parcursul implementării planului de restructurare din totalul datoriei istorice acumulată în ultimii 10 ani de activitate a companiei. Aceasta este cea mai mare sumă recuperată de stat până acum într-o astfel de procedură, se arata in comunicat.

CITR arata: “Aplicând restructurarea prin OG6, ROMAERO a beneficiat de anularea a 50% din debitul principal, respectiv 100% din accesoriile acumulate de-a lungul timpului, ceea ce reprezintă o reducere a îndatorării cu peste 255 mil. de lei. Astfel compania devine bancabilă având toate premisele pentru a se însănătoși. Totodată, pentru prima oară în ultimii 12 ani, ROMAERO nu mai are nicio datorie scadentă față de bugetul stat, ceea ce înseamnă că va putea participa la toate licitațiile publice organizate de instituțiile publice românești, printre care și MapN. ROMAERO are acum cale liberă pentru a funcționa în parametri optimi și a avea  fluxuri financiare continue pentru a putea fi competitivă în piață.”

„Succesul echipei noastre în aplicarea OG6 pentru redresarea ROMAERO a adus pieței o serie de premiere și confirmă viabilitatea acestei soluții de prevenție, în contextul în care ROMAERO este o companie strategică, statut ce presupune o serie de limitări în accesarea creditelor, valorificarea activelor, precum și diferite constrângeri legislative specifice industriei de apărare. Acestea ne-au provocat să ne folosim experiența de 20 de ani în piață pentru a aduce plus-valoare prin crearea unui produs personalizat și adaptat unei companii de stat, produs ce s-a dovedit a fi eficient și funcțional. Succesul soluției aplicate la ROMAERO depinde acum de implementarea planului de restructurare și de angajamentul stakeholderilor implicați în procesul de redresare a companiei”, a declarat Andra Buțiu, Senior Partner CIT Restructuring, o companie CITR, parte din Impetum Group.

Aplicarea planului de restructurare creează posibilitatea demarării unui plan de investiții de peste 200 mil. de lei, pregătit deja de ROMAERO cu ajutorul CIT Restructuring pentru următorii 5 ani.

Succesele obținute într-un timp atât de scurt în proiectul ROMAERO oferă companiei șansa de a participa la unele dintre cele mai importante proiecte în domeniul apărării și securității, alături de partenerii săi strategici globali.

O nouă șansă pentru companiile cu datorii la bugetul de stat – termenul pentru depunerea la ANAF a notificării intenției de restructurare a datoriilor bugetare în cadrul OG6 se prelungește până în 31 martie 2021

Companiile românești cu datorii la bugetul de stat primesc o nouă șansă la restructurare. Este o oportunitate binevenită, mai ales în contextul în care jumătate din companiile de impact românești de află în dificultate, iar această criză cu siguranță că a sporit nevoia de restructurare. Acum este momentul optim pentru companiile cu datorii bugetare să acționeze pentru un nou start în business și să se redreseze. Procedura de notificare a intenției de a beneficia de OG6 se redeschide în intervalul 1 noiembrie 2020 – 31 martie 2021, astfel companiile cu datorii istorice acumulate la bugetul de stat mai au timp pentru a accesa o astfel de facilitate”, a afirmat Adrian Lotrean, Senior Partner CIT Restructuring, o companie CITR, parte din Impetum Group.

ROMAERO S.A. (ROMAERO) este cea mai mare companie de stat din industria aerospațială și de apărare românească, prezentă pe piată de peste o sută de ani și care își desfășoară activitatea în două domenii economice: servicii de întreținere și reparații pentru aeronave de transport civile și militare și respectiv producție industrială de aerostructuri și componente ale acestora.

Experiența companiei în aeronautica civilă și militară, resursa umană calificată, infrastructura și capacitățile de producție disponibile în București fac ROMAERO una dintre cele mai atractive întreprinderi românești pentru marii producători de echipament militar și de aeronave din lume. ROMAERO este deja partener pentru România și Europa Centrală al unora dintre cele mai importante companii de pe piața mondială de echipamente militare, pentru transferul de tehnologie militară avansată, atât în domeniul producției industriale, cât și în domeniul cercetării-dezvoltării.

BVBStiri BVB

MECANICA FINA SA (MECE) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (17/09/2021)

Functionarea Unitatii 1 la putere redusa

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 20 si 21 Septembrie 2021

ROMCAB SA (MCAB) (17/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

EB EBS TURBO SHORT 0,1/44,5/44 (EBEBSTS35) (17/09/2021)

Suspendare tranzactionare - 16:36 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera