Update articol:

PNL şi USR se acuză reciproc de blat la numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ

palatul parlamentului
  • Orban: După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate decât că USR a votat pentru Iordache
  • Dan Barna: Ideea că USR ar fi votat cu Florin Iordache este absurdă

 

Preşedintele PNL, premierul Ludovic Orban, a criticat miercuri alegerea deputatului PSD Florin Iordache în funcţia de preşedinte al Consiliului Legislativ, susţinând că, după cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate decât aceea că social-democratul a fost votat de USR.

“Este vital pentru România ca pe 6 decembrie să aibă loc alegeri. Democraţia înseamnă alegeri, puterea cetăţeanului, capacitatea societăţii de a genera reprezentanţi în instituţiile democratice ale statului, români care să slujească interesul public şi care să facă bine României. Ceea ce s-a întâmplat ieri (n.r. – marţi) în Parlament arată o dată în plus că acest Parlament, majoritatea PSD-istă din acest Parlament trebuie să plece acasă. Să pui în fruntea Consiliului Legislativ pe cel care s-a afirmat ca violatorul justiţiei independente din România, omul care a scos milioane de oameni în stradă prin proiectele aberante în domeniul justiţiei, eu nu pot să înţeleg. Îmi arată clar că PSD şi cei care au votat alături de PSD sunt în pragul nebuniei şi nu mai au nicio legătură cu realitatea opţiunilor oamenilor, este sfidător la adresa României şi la adresa fiecărui român alegerea acestui nici nu pot să-i spun aghiotant, acestei slugi a lui Dragnea, care a răspuns la toate comenzile absurde care i s-au dat şi care este pus de o majoritate parlamentară în fruntea unei instituţii fundamentale a statului”, a spus Orban, la sediul BEM, unde au fost depuse listele de candidaţi ale PNL Bucureşti la parlamentare, potrivit Agerpres.

Întrebat dacă Iordache a ajuns preşedinte al Consiliului Legislativ şi cu voturile USR, aceasta a răspuns: “După cum arată rezultatele, nu există altă posibilitate. Dacă ne uităm la voturile lui Iordache şi la voturile candidatului USR la vicepreşedintele Consiliului Legislativ asta este concluzia care se poate trage”.

El a subliniat că Augustin Zegrean a fost candidatul PNL la şefia Consiliului Legislativ.

“Toate voturile pe care le-a obţinut domnul Zegrean sunt voturile PNL. (…) Cum au votat ceilalţi se poate vedea pe voturi”, a precizat Orban.

Preşedintele PNL a menţionat că, după alegeri, “politrucii” PSD vor fi alungaţi din funcţiile deţinute în instituţiile statului.

“După alegeri vom reconstrui toate instituţiile fundamentale ale statului român, vom adopta legi serioase în baza legilor care funcţionează în toate statele democratice, în baza standardelor care există la nivel european şi vom alunga din instituţiile statului toţi politrucii PSD care au fost plantaţi împotriva bunului simţ, legii şi a cetăţenilor români”, a arătat Orban.

  • Dan Barna: Ideea că USR ar fi votat cu Florin Iordache este absurdă

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, a declarat miercuri că este absurdă ideea că parlamentarii USR ar fi votat pentru Florin Iordache la preşedinţia Consiliului Legislativ.

“Să spui că USR vreodată a votat cu Florin Iordache este o glumă”, a arătat el, într-o declaraţie acordată presei.

Totodată, Barna a subliniat că votul parlamentarilor USR a fost “foarte clar” în favoarea lui Augustin Zegrean.

 

Cătălin Drulă (USR), reacţie la acuzaţiile de blat pentru numirea lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ: “USR nu l-ar vota în vecii vecilor pe Florin Iordache nici la şefia unei scări de bloc”

BVBStiri BVB

EVERGENT INVESTMENTS S.A. (EVER) (21/09/2021)

Evergent explica procesul riguros aplicat in deciziile de business

SIF MUNTENIA S.A. (SIF4) (21/09/2021)

Suspendare tranzactionare in 22.09.2021, ora 09:45 - Decizia ASF nr. 1104/08.09.2021

TERAPLAST SA (TRP) (21/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (21/09/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

BANCA TRANSILVANIA S.A. (TLV) (21/09/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 13.09.2021