Update articol:

Ludovic Orban: Menținerea lui Voiculescu la conducerea Ministerului Sănătăţii, decizia exclusivă a USR PLUS

ludovic orban

Menținerea lui Vlad Voiculescu la conducerea Ministerului Sănătăţii este decizia exclusivă a USR PLUS, a declarat președintele PNL, Ludovic Orban, după ședința coaliției. 

„Am transmis în Coaliție că răspunderea politică în legătură cu menținerea lui Vlad Voiculescu aparține exclusiv USR PLUS. Privim îngrijorați cum e gestionat ministerul. Exigența noastră este maximă. Și de asemenea, noi susținem foarte clar dreptul premierului ca atunci când un ministru afectează buna funcționare a guvernului, nu își îndeplinește activitățile și generează situații care pun în pericol buna funcționare a guvernului, premierul are dreptul constituțional să propună schimbarea”, a declarat Ludovic Orban, după ședința Coaliției.

Acesta a spus că fiecare partid din coaliție trebuie să își facă o analiză în legătură cu miniștrii: “Fiecare partid din coaliție trebuie să aibă propria evaluare și când un ministru nu își face treaba, partidul care l-a propus să propună schimbarea. Este unul dintre ministerele în care au apărut foarte multe probleme și în care e nevoie de o analiză obiectivă și exigentă și în cazul în care nu se observă o îmbunătățire se poate ajunge inclusiv la schimbarea ministrului. Orice ministru care nu girează cu profesionalism poate să afecteze percepția coaliției”.

Întrebat de ce nu-l schimbă pe Vlad Voiculescu, din moment ce se delimitează de acțiunile acestuia, Ludovic Orban a răspuns: „Practic, asta e realitatea, politica momentului. Premierul când va considera imperios necesar să demareze procedura de schimbare a unui ministru sunt convins că o va face”.

În legătură cu situația de la Spitalul Foișor, Orban a spus că a fost „afectat” ca orice cetățean și a transmis că nu este de acord cu pasarea responsabilității.

 

Barna: Coaliţia de guvernare merge mai departe, Vlad Voiculescu va continua la Ministerul Sănătăţii

 

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (23/09/2022)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

CONPET SA (COTE) (23/09/2022)

Modificare Convocator AGOA 28/31.10.2022

TTS (TRANSPORT TRADE SERVICES) (TTS) (23/09/2022)

Raport tranzactii cu parte afiliata (NAVROM) 16 sept. - 23 sept. 2022

Turbo Long on Societatea Nationala de (RCSNGTL2) (23/09/2022)

Reluare tranzactionare - ora 14:30 - Notificare Raiffeisen Centrobank AG modificare limita variatie