Update articol:

Premierul Cîțu a abrogat ordinul Ministerului Sănătății privind noile criterii de carantinare

Cîţu Sursa foto: Facebook

Ordinul privind noile criterii de carantinare semnat de Andreea Moldovan, fost secretar de stat în Ministerul Sănătății și publicat marți în Monitorul Oficial, a fost abrogat aseară de premierul Florin Cîțu.

„Ordinul Ministrului Sănătății nr. 506/2021 pentru modificarea și completarea Ordinului ministrului Sănătății nr. 1.309/2020 privind modalitatea de aplicare a măsurilor de prevenire și limitare a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, partea 1, nr. 382, din 13 aprilie 2021, se abrogă”, potivit Monitorului Oficial al României.

Ordinul semnat de secretarul de stat Andreea Moldovan, de la care a izbucnit scandalul ce a dus la demiterea sa și a ministrului Sănătății, Vlad Voiculesu, introducea noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI. Documentul introducea un punctaj pe baza unei grile.

Municipiile și zonele metropolitane cu peste 100.000 de locuitori puteau intra în carantină, potrivit ordinului semnat de Andreea Moldovan, dacă aveau minimum 60 de puncte, iar restul localităților dacă aveau minimum 70 de puncte. Pentru încetarea carantinei era prevăzut un singur criteriu, respectiv rata de incidență de sub trei cazuri la o mie de locuitori.

Prefectul Alin Stoica: Ordinul privind criteriile pentru instituirea carantinei nu schimbă situaţia în Bucureşti