Update articol:

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, pleacă în Azerbaidjan pentru încheierea unui posibil acord privind gazele naturale

Ursula von der Leyen Ursula von der Leyen /Source: EC - Audiovisual Service

Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, va călători astăzi la Baku pentru a procura mai multe gaze naturale din Azerbaidjan, a declarat executivul UE, în timp ce Uniunea Europeană încearcă să-și reducă dependența de energia rusă, scrie Reuters.

„Pe fondul utilizării continue de către Rusia a surselor sale de energie ca o armă, diversificarea importurilor noastre de energie este o prioritate pentru UE”, a declarat Comisia pe Twitter, continuând: „Președinta von der Leyen și comisarul (energie) Kadri Simson se vor afla mâine în Azerbaidjan pentru a consolida și mai mult cooperarea”.

Potrivit unui proiect de document văzut de Reuters pe 14 iulie, Comisia a propus țărilor UE un acord cu Azerbaidjan pentru a crește importurile de gaze naturale și a sprijini extinderea unei conducte pentru a face acest lucru.

Comisia nu a fost imediat disponibilă pentru comentarii. Guvernele UE au convenit deja asupra unui embargo petrolier treptat asupra Rusiei.

Între timp, tranzitul de gaz rusesc prin Polonia a fost oprit în acest an, iar transporturile de gaze prin Ucraina au fost reduse de invazia Ucrainei de către Moscova din 24 februarie.

Germania, a patra cea mai mare economie din lume, se pregătește pentru toate scenariile, inclusiv oprirea completă a furnizării de gaze rusești, chiar și după ce  perioada normală de întreținere de 10 zile a gigantului gazoduct Nord Stream 1 se va încheia la sfârșitul acestei săptămâni.

Duminică, pe Twitter, ambasadorul Rusiei la organismele internaționale la Viena, Mihail Ulyanov, a declarat: „Rusia nu a refuzat niciodată să continue furnizarea de gaze naturale către Europa și își respectă pe deplin obligațiile contractuale”.

 

Uniunea Europeană intenţionează să încheie un acord de aprovizionare cu gaze din Azerbaidjan

 

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative