Update articol:

Președintele Lukoil, Ravil Maganov, este al optulea director energetic rus care a murit subit în acest an (vezi lista morţilor suspecte)

ravil maganov lukoil a murti Sursa foto Twitter Flash

Moartea lui Ravil Maganov, președintele gigantului petrolier rus Lukoil, la un spital din Moscova,  este al optulea director energetic rus care a murit subit în acest an, în circumstanțe neobișnuite.

Maganov a murit, după ce a căzut de la fereastra Spitalului Clinic Central, potrivit publicației ruse de știri Interfax. Circumstanțele morții lui Maganov au fost confirmate de Reuters, citând două surse anonime.

Însă Lukoil a declarat că bărbatul de 67 de ani a „decedat în urma unei boli grave”. Ambasada Rusiei la Washington nu a răspuns unei solicitări a CNBC pentru o declarație oficială.

Circumstanțele din jurul morții subite a lui Maganov au atras atenția internațională, în parte, pentru că alți șapte directori ruşii de top din domeniul energiei au fost victimele unor decese premature din ianuarie, potrivit rapoartelor agențiilor de presă ruse și internaționale.

Mai jos este o listă a acestor cazuri, în ordine cronologică.

  • La sfârșitul lunii ianuarie, Leonid Shulman, un director executiv al gigantului rus de gaze naturale Gazprom, a fost găsit mort în baia unei cabane din satul Leninsky. Grupul mass-media rus RBC a raportat moartea lui, dar nu a citat o cauză.
  • Pe 25 februarie, un alt director al Gazprom, Alexander Tyulakov, a fost găsit mort în același sat cu Shulman, de data aceasta într-un garaj. Potrivit publicației ruse Novaya Gazeta, anchetatorii au găsit un bilet lângă cadavrul lui Tyulakov.
  • Pe 28 februarie, la trei zile după moartea lui Tyulakov, un miliardar rus de petrol și gaze care locuia în Anglia, Mikhail Watford, a fost găsit spânzurat în garajul proprietății sale de la țară. La acea vreme, anchetatorii au spus că moartea lui Watford era „inexplicabilă”, dar nu părea suspectă.
  • Pe 18 aprilie, un fost vicepreședinte al Gazprombank, Vladislav Avayev, a fost găsit mort în apartamentul său din Moscova, alături de soția și fiica sa, care au murit și ele. Autoritățile au tratat cazul ca pe o crimă-sinucidere, a raportat Radio Europa Liberă la acea vreme. Gazprombank este a treia bancă ca mărime din Rusia și are legături strânse cu sectorul energetic.
  • Pe 19 aprilie, un fost vicepreședinte al Novatek, cel mai mare producător de gaze naturale lichefiate din Rusia, a fost găsit mort într-o casă de vacanță din Spania. La fel ca Avayev la Moscova, Serghei Protosenya a fost găsit împreună cu soția și fiica sa, care erau și ele decedate. Și la fel ca Avayev, poliția care investighează a spus că ar fi vorba de o crimă-sinucidere, o teorie pe care fiul supraviețuitor al lui Avayev a respins-o public.
  • În mai, trupul miliardarului și fostului director Lukoil Alexander Subbotin a fost descoperit în subsolul unei case de țară din regiunea Moscovei. Camera în care a murit Subbotin ar fi fost folosită pentru „ritualuri voodoo jamaicane”, a informat presa de stat rusă TASS, citând autoritățile locale.
  • În iulie, Yury Voronov, directorul general și fondatorul unui contractant de transport maritim care deservește proiectele Gazprom în Arctic a fost găsit mort în urma unei aparente răni de armă într-o piscină din casa sa din Leninsky, aceeași comunitate de elită din Sankt Petersburg unde au murit Shulman și Tyulakov. la începutul anului.

BVB | Știri BVB

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (30/09/2022)

Raport consolidat pentru semestrul I 2022

PATRIA BANK S.A. (PBK) (30/09/2022)

Modificari in conducerea societatii

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (30/09/2022)

Autorizarea unui membru al Consiliului de Administratie

S.N.G.N. ROMGAZ S.A. (SNG) (30/09/2022)

Alegere Presedinte CA si Comitete consultative