Update articol:

Preşedintele Senatului: Bugetul pe 2021 – cumpătat, nu aş spune că este de austeritate

Anca Dragu Sursa foto: Facebook

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, este de părere că bugetul de stat pe 2021 este unul cumpătat, nu de austeritate, potrivit Agerpres.

“Eu aş evita cuvântul austeritate, pentru că sunt creşteri de venituri în buget. Să nu uităm că suntem într-un an în care economia se chinuie să îşi revină de pe un minus, de pe o contracţie şi să nu uităm, de asemenea, că 2 milioane de români au fost loviţi direct şi indirect de criză. Ar trebui să gândim acest buget în contextul economic actual şi să trecem dincolo de şicanele politice care se iscă de regulă în jurul bugetului. Deci nu aş spune că este un buget de austeritate, dar este un buget cumpătat”, a declarat Anca Dragu, duminică seara, într-o intervenţie la Antena 3.

Întrebată cum se justifică alocarea de 7 milioane de lei în bugetul Senatului pentru achiziţionarea de maşini, preşedintele Camerei superioare a explicat că este vorba despre schimbarea unei părţi din parcul auto, autoturisme care nu mai prezintă siguranţă în trafic.

“Sunt maşini cu vechime de 12-15 ani, care nu mai prezintă siguranţă şi trebuie înlocuite”, a precizat Anca Dragu, care a menţionat că îşi doreşte achiziţionarea de autovehicule de producţie autohtonă pentru ca banii, în final, să intre tot în economia românească. 

BVBStiri BVB

UCM RESITA S.A. (UCM) (16/04/2021)

Completare Convocare AGAO 28 (29).04.2021 versiune limba engleza

Patria Bank Obligatiuni 2028 EUR (PBK28E) (16/04/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014