Update articol:

Prețurile petrolului s-au apropiat de maximele ultimelor 13 luni, susținute de frigul din Texas

https://oilprice.com/ https://oilprice.com/

Prețurile petrolului au atins marți maximele ultimelor 13 luni, susținute de vremea  rece care a închis sondele în Texas, cel mai mare stat american producător, deși câștigurile au fost limitate de un acord salarial în Norvegia care a evitat întreruperile aprovizionării în Europa, potrivit Reuters

Lansarea globală a vaccinărilor împotriva coronavirusului, care alimentează așteptările unei redresări în economia globală și a cererii de petrol, a menținut, de asemenea, prețurile în creștere.

Prețul petrolului  Brent a scăzut cu 16 cenți, sau 0,2%, la 63,14 dolari pe baril, la  10.56 GMT, dar a rămas la cel mai înalt nivel din ianuarie 2020.

Contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) au câștigat 33 de cenți, sau 0,6%, până la 59,80 dolari pe baril, la 10.56 GMT, după ce au atins cel mai mare nivel de la începutul lunii ianuarie 2020.

Vremea rece din Statele Unite a oprit luni  operațiunile la sondele de petrol și rafinăriile din Texas, fiind impuse restricții asupra operatorilor de conducte de gaze naturale și țiței.

Texas produce aproximativ 4,6 milioane de barili pe zi de petrol și are  31 de rafinării, cele  mai multe din statele americane, inclusiv unele dintre cele mai mari din țară, potrivit datelor EIA.

Preocupările pentru aprovizionarea din Orientul Mijlociu au crescut, de asemenea, după ce coaliția condusă de Arabia Saudită care luptă împotriva grupului Houthi din Yemen a declarat luni că a distrus o dronă încărcată cu explozivi lansată de Houthi asupra regatului, cel mai mare exportator de petrol din lume.

Dar într-o mișcare care a ajutat la limitarea prețurilor, angajatorii industriei petroliere din Norvegia au încheiat marți un acord salarial cu  sindicatul Safe, împiedicând o grevă la terminalul brut din Mongstad care ar fi putut forța să închidă principalele câmpuri de petrol și gaze offshore.

Un val de frig a lăsat fără energie electrică aproape 8 milioane de locuitori în Texas şi Mexic; autorităţile au cerut populaţiei să limiteze consumul de energie electrică

 

BVBStiri BVB

MedLife S.A. (M) (16/09/2021)

Tranzactii management - art. 19 Reg. (UE) 596/2014

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (16/09/2021)

Modificare calendar financiar 2021