Prețurile petrolului au atins marți maximele ultimelor 13 luni, susținute de vremea rece care a închis sondele în Texas, cel mai mare stat american producător, deși câștigurile au fost limitate de un acord salarial în Norvegia care a evitat întreruperile aprovizionării în Europa, potrivit Reuters
Lansarea globală a vaccinărilor împotriva coronavirusului, care alimentează așteptările unei redresări în economia globală și a cererii de petrol, a menținut, de asemenea, prețurile în creștere.
Prețul petrolului Brent a scăzut cu 16 cenți, sau 0,2%, la 63,14 dolari pe baril, la 10.56 GMT, dar a rămas la cel mai înalt nivel din ianuarie 2020.
Contractele futures pentru petrolul West Texas Intermediate (WTI) au câștigat 33 de cenți, sau 0,6%, până la 59,80 dolari pe baril, la 10.56 GMT, după ce au atins cel mai mare nivel de la începutul lunii ianuarie 2020.
Texas produce aproximativ 4,6 milioane de barili pe zi de petrol și are 31 de rafinării, cele mai multe din statele americane, inclusiv unele dintre cele mai mari din țară, potrivit datelor EIA.
Preocupările pentru aprovizionarea din Orientul Mijlociu au crescut, de asemenea, după ce coaliția condusă de Arabia Saudită care luptă împotriva grupului Houthi din Yemen a declarat luni că a distrus o dronă încărcată cu explozivi lansată de Houthi asupra regatului, cel mai mare exportator de petrol din lume.
Dar într-o mișcare care a ajutat la limitarea prețurilor, angajatorii industriei petroliere din Norvegia au încheiat marți un acord salarial cu sindicatul Safe, împiedicând o grevă la terminalul brut din Mongstad care ar fi putut forța să închidă principalele câmpuri de petrol și gaze offshore.