Update articol:
DUPĂ CE CURTEA DE APEL A RESPINS CEREREA DE REVIZUIRE A DECIZIEI ÎN CARE COMPANIILE ÎNFIINŢATE AU FOST DECLARATE ILEGALE

Primăria Capitalei: Vom veni în fața Consiliului General cu proiecte care să pună în acord Hotărârile de înființare ale companiilor municipale cu decizia instanței

Sursa foto: Facebook Primaria Capitalei Sursa foto: Facebook Primaria Capitalei

Primăria Capitalei va veni în fața Consiliului General cu proiecte care să pună în acord Hotărârile de înființare ale companiilor municipale cu decizia instanței, respectiv adoptarea acestora cu două treimi, potrivit unui comunicat al Primăriei Capitalei, după ce Curtea de Apel București a respins cererea de revizuire a deciziei prin care companiile înființate de Primaria Capitalei fuseseră declarate ilegale.

Primăria Capitalei susţine: “Intenția noastră a fost să spargem monopolul celor câteva firme care de ani de zile căpuşau bugetul Capitalei. De altfel, rezultatele s-au văzut, în unele locuri, imediat. Este cazul managementului traficului în Capitală, unde compania municipală prestează servicii cu mult mai ieftine decât cele oferite în trecut de compania UTI. De exemplu, o licență de integrare a intersecțiilor în sistemul automat de management al traficului costă pe vremea UTI 50.000 de euro, iar în prezent, doar 2.000 de euro, de la același producător. Și exemplele pot continua. În 30 de ani s-au consolidat în București 20 de clădiri, în timp ce în doar un an, Compania Municipală de Consolidări lucrează în peste 100 de imobile, primele 4 dintre acestea urmând să fie finalizate în acest an, precum și 14 fațade”.

Primaria Capitalei susţine că profiturile realizate de companii se întorc la Municipalitate, putând fi folosite pentru alte proiecte necesare bucureștenilor: 

“Instanța de judecată a apreciat însă că decizia politică de înființare a acestor societăți, formalizată prin Hotărâri ale Consiliului General al Municipiului București, nu a fost luată în concordanță cu prevederile legii, respectiv cu două treimi din voturile consilierilor. Motivul pentru care aceste Hotărâri au fost validate doar cu majoritate simplă este acela că practic nu avea loc un transfer de patrimoniu către aceste societăți. De altfel, există nenumărate exemple în toată țară, de societăți comerciale ale primăriilor, care au fost înființate cu majoritate simplă.

În urma respingerii de către Curtea de Apel București a cererii de revizuire a deciziei de anulare a hotărârilor de consiliu prin care s-au înființat companiile municipale, ne exprimăm în continuare determinarea de a presta servicii și lucrări publice prin intermediul companiilor proprii și nu prin regii autonome bugetofage sau companii private interesate exclusiv de profitul propriu, așa că vom veni în fața Consiliului General cu proiecte care să pună în acord Hotărârile de înființare ale companiilor municipale cu decizia instanței, respectiv adoptarea acestora cu două treimi”.

Primarul General Gabriela Firea a declarat: “Țin foarte mult la acest model administrativ și sunt convinsă că bucureștenii vor avea doar de câștigat. De aceea, invit toate grupurile politice reprezentate în Consiliul General să ni se alăture în încercarea de a debloca această situație. Îi rog pe consilierii generali să încerce să acționeze dincolo de calculul politic pe termen scurt, și să vină cu propuneri constructive de care vom ține cont. Bucureștenii vor ști că interesele lor au fost puse mai presus de cele politice și electorale”.

Vicepreședintele PNL București, Gabriel Dumitrașcu, a scris pe Facebook: “Ieri, Curtea de Apel a respins acțiunea Primăriei Capitalei și a confirmat faptul că firmele înființate de doamna Firea sunt ilegale. S-au pierdut 3 ani cu aventurile administrative ale primarului. S-au pierdut sute de milioane de euro pentru hatârul primarului PSD. PNL a spus încă de la început că aceste companii sunt ilegale. Acum, o a doua instanță confirmă acest lucru. Primarul General trebuie să înțeleagă că nu mai este timp de pierdut. Trebuie să revenim la normalitatea din lege și mai mult de atât trebuie să salvăm serviciile publice care se mai pot salva. Nimeni nu mai poate întoarce timpul înapoi. Bucureștenii simt că orașul se degradează pe zi ce trece. O decizie managerială proastă, luată pe baza unui capriciu ne-a costat enorm. Doamna Primar, lasați orgoliul deoparte și puneți-vă la masă cu specialiștii. V-am propus soluția corectă și legală, de ce nu vreți să o discutăm? Situația este mult prea gravă. Mai sunt două săptămâni până la falimentul iminent al RADET. Chiar nu vă interesează o soluție?”

 

BVBStiri BVB

ROMCARBON SA (ROCE) (07/05/2021)

Contracte cu valoare peste 10% din cifra de afaceri

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Tranzactionare valoare rascumparare in piata RVSP pe 10 si 11 Mai 2021

E-mini S&P 500 TURBO SHORT 0.01/4,400/4,300 (EBSPTS46) (07/05/2021)

Suspendare tranzactionare - 17:12 - Notificare Erste Group Bank AG - atingere bariera