Update articol:

Primarii USR solicită premierului Cîţu revizuirea urgentă a Hotărârii privind alocarea unui miliard de lei

guvern Sursa foto: facebook.com

Primarii USR solicită premierului demis Florin Cîţu revizuirea “urgentă” a Hotărârii privind alocarea pe “criterii politice” a unui miliard de lei din Fondul de rezervă al Guvernului, “pentru ca banii să ajungă în mod echitabil la oamenii care au nevoie cu adevărat de ei”.

“Având în vedere ‘Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2021, pentru unele unităţi administrativ-teritoriale’ (…), vă solicităm public să reconsideraţi urgent criteriile de alocare a sumei de 1.010.966 mii lei pentru proiecte locale (…). Modul prin care aceşti bani au fost alocaţi unor unităţi administrativ-teritoriale a fost unul arbitrar, strict pe criterii politice, amintind de perioada în care Liviu Dragnea împărţea fondurile publice echipei baronilor din PSD. Sunt vremuri de tristă amintire, împotriva cărora am luptat alături de cetăţenii României, vremuri pe care nu credeam că le vom mai retrăi într-o guvernare viitoare (…). Vă cerem, aşadar, în mod public să revizuiţi urgent HG 1.088/6 octombrie 2021, pentru ca banii să ajungă în mod echitabil la oamenii care au nevoie cu adevărat de ei”, se precizează vineri, într-o scrisoare deschisă a primarilor USR, postată pe pagina de Facebook a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, potrivit Agerpres.

Totodată, primarii USR îi reproşează premierului Cîţu faptul că unităţi administrativ-teritoriale, “cu contribuţii substanţiale” la bugetul de stat, au fost “pur şi simplu ignorate”, doar pentru că edilii care le conduc nu fac parte din echipa de la guvernare.

“Unităţi administrativ-teritoriale în care trăiesc zeci şi sute de mii de oameni – Timişoara, Braşov, Sectoarele 1 şi 2 din Bucureşti, Bacău, Alba Iulia – cu contribuţii substanţiale la bugetul de stat, au fost pur şi simplu ignorate de dumneavoastră, doar pentru faptul că primarii nu fac parte din echipa de la guvernare pe care vremelnic o conduceţi. Prin hotărârea adoptată de dumneavoastră, locuitorii acestor oraşe sunt consideraţi cetăţeni de mâna a doua, sunt buni plătitori de taxe, dar nu primesc ajutor când au nevoie”, susţine sursa citată.

BVBStiri BVB

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (15/10/2021)

Convocare AGEA pentru data de 8 decembrie 2021

SIF TRANSILVANIA S.A. (SIF3) (15/10/2021)

Act aditional la contract de credit

ALRO S.A. (ALR) (15/10/2021)

Raport conf. art. 108 Legea 24/2017 (R)