Update articol:

Procurorii elveţieni cer pedepse cu închisoarea de la 2 la 10 ani, pentru Beny Steinmetz şi alţi doi inculpaţi, judecaţi pentru acte de corupţie

www.beny-steinmetz.org www.beny-steinmetz.org

Magnatul israelian Beny Steinmetz şi alte două persoane vor fi judecaţi pentru corupţie de o instanţă judiciară din Elveţia pentru o presupusă dare de mită în statul Guineea, informează Reuters.

Procurorii din Geneva susţin că Beny Steinmetz şi ceilalţi doi inculpaţi au oferit mită zece milioane de dolari pentru obţinerea unui contract de exploatare minieră în regiunea Simandou, situată în sud-estul statului Guineea. 

 „Procuratura generală îi acuză pe cei trei că au promis în 2005 și apoi au plătit  mită uneia dintre soțiile fostului președinte guinean Lansana Conte, astfel încât să elimine un concurent și să i se aloce contractul pentru drepturile miniere din regiunea Simandou Resurse grupului condus de Beny Steinmetz “, a declarat procurorul de la Geneva, Claudio Mascotto, într-o declarație, spunând că s-au confruntat și cu acuzații de fals. 

Mascotto, care a deschis ancheta în 2013, a declarat că i-a inculpat pe cei trei suspecți la Geneva, unde au tranzitat o parte din cele 10 milioane de dolari, pentru presupusa mită a oficialilor publici din Guineea și falsuri. El solicită pedepse cu închisoarea de la 2 la 10 ani.

Miliardarul israelian Beny Steinmetz, consultantul politic Tal Silberstein şi alţi patru oameni de afaceri au fost plasaţi în arest preventiv, în august 2017, de justiţia din Israel. Acuzaţiile s-au referit la fals, uz de fals, spălare de bani, fraude, abuz de încredere şi obstrucţionarea justiţiei. Benjamin Steinmetz şi Tal Silberstein au ajuns atunci la un acord cu procurorii, astfel că au fost eliberaţi sub control judiciar.

Arestarea omului de afaceri Beny Steinmetz în Israel a avut legătură cu investigaţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) din România, au afirmat în august 2017 surse judiciare şi din cadrul poliţiei israeliene citate de cotidianul Haaretz. În instanţă, Beny Steinmetz a declarat că investigaţia este parte a unui “război politic”. Steinmetz a acuzat că omul de afaceri George Soros finanţează o campanie împotriva lui, argumentând că dosarul a fost construit pe mărturia falsă a unei femei pe care nu a identificat-o. Beny Steinmetz l-a acuzat în mai multe rânduri pe George Soros că ar afecta interesele sale economice din Guineea. În decembrie 2016, Beny Steinmetz, care deţine controlul asupra unor vaste activităţi miniere în Africa, a fost plasat în arest la domiciliu în Israel în acelaşi dosar.

BVBStiri BVB

ELECTROAPARATAJ S.A. (ELJ) (20/10/2021)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R)

PROMATERIS S.A. (PPL) (20/10/2021)

Informare Depozitarul Central - structura sintetica la 14.10.2021

C.N.T.E.E. TRANSELECTRICA (TEL) (20/10/2021)

Moody s acorda Companiei ratingul Baa3, perspectiva stabila

ROMPETROL WELL SERVICES S.A. (PTR) (20/10/2021)

Hotarari AGA O & E - 20 octombrie 2021