Update articol:

Profesorii de la Universitatea de Medicină din California își cer scuze pentru că au spus „bărbat” și „femeie”

pixabay.com

Spitalele din Marea Britanie vor folosi acum sintagma „alăptarea la piept”  -“chestfeeding”, în loc de „alăptarea la sân” – “breastfeeding”  și „părinte însărcinat” în loc de „femeie însărcinată”.

 

Un profesor de medicină din cadrul Universității din California și-a cerut scuze studenților pentru că a spus sintagma „femei însărcinate”, în loc de „persoane însărcinate”, într-o sală de clasă, potrivit https://www.dailywire.com/.

Potrivit unui raport al lui Katie Herzog, apărut în publicația populară Substack din Bari Weiss, un profesor de endocrinologie de la Universitatea din California a trimis un e-mail studenților cerându-și scuze pentru faptul că sugerează că doar femeile pot naște.

„Nu vreau să credeţi că încerc în vreun fel să insinuez ceva și, dacă puteţi să fiţi atât de amabili să mă iertaţi, aș aprecia cu adevărat … Din nou, îmi pare foarte rău pentru asta. Cu siguranță nu a fost intenția mea să jignesc pe nimeni “, a spus profesorul, adăugând: „Cel mai rău lucru pe care îl pot face ca ființă umană este să jignesc … Am spus „când o femeie este însărcinată ”, ceea ce înseamnă că numai femeile pot rămâne însărcinate și îmi cer sincer scuze tuturor.”

Un student de la Universitatea California, pe care Herzog l-a numit „Lauren” din motive de anonimat, a spus că profesorii de medicină sunt deseori obligați să-și ceară scuze pentru limbajul lor, deoarece „recunoașterea sexului biologic poate fi considerată transfobă”.

Herzog a scris: «Când profesorii recunosc sexul, uneori este descris ca un construct social, nu ca o realitate biologică. Într-o prelegere despre sănătatea transgender, un profesor a declarat: „Sexul biologic, orientarea sexuală și genul  sunt toate constructe. Acestea sunt toate constructele pe care le-am creat”.
Cu alte cuvinte, unii dintre cei mai buni studenți la medicină din țară sunt învățați că oamenii nu sunt, la fel ca alte mamifere, o specie care cuprinde două sexe. Ei învaţă că noțiunea de sex este doar o creație a omului».

Herzog relatează că profesorii se tem de respingerea studenților care nu cred în realitatea sexului biologic. Aceste instituții de elită găzduiesc forumuri online unde studenților li se permite să corecteze profesorii și să depună plângeri.

Potrivit lui „Lauren”, în timpul unui forum online, un student a ţipat la un profesor pentru că a folosit termeni precum „bărbat” și „femeie” și a început să plângă.

De asemenea, printre studenții de la medicină ai Universităţii California circulă petiții în care îi reclamă pe profesori pentru că au „vorbit greșit”, de exemplu că au folosit pronumele „ea” și „ea” sau termenii de „tată” și „fiu”.

În urma unei petiţii de acest gen, studenții denunțând profesorul pentru utilizarea limbajului „cisnormativ” (n.r. persoane al căror sentiment de identitate personală și gen este același cu sexul lor la naștere),  acesta şi-a cerut scuze pentru utilizarea limbajului „binar”.

„Această hipersensibilitate subminează pregătirea medicală”, a spus Herzog. „Și mulți dintre acești studenți probabil nici măcar nu știu că educația lor este impregnată de ideologie”.

Acest nou limbaj medical nu apare exclusiv în școlile medicale din California. Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie a adoptat „limbajul care include sexul” pentru serviciile sale de maternitate, potrivit BBC. Spitalele vor folosi acum sintagma „alăptarea la piept”  -“chestfeeding”, în loc de „alăptarea la sân” – “breastfeeding”  și „părinte însărcinat” în loc de „femeie însărcinată”.

Terminologia și-a făcut drum și spre Congres. În luna mai, rep. Cori Bush (D-MO) a făcut referire la femei ca „persoane care dau naştere” în timpul unei audieri pentru Comisia pentru supraveghere și reformă.

 

BVB | Știri BVB

SAFETECH INNOVATIONS (SAFE) (22/03/2023)

Convocare AGEA&AGOA 24.04.2023

DAFORA SA (DAFR) (22/03/2023)

Convocare AGA Anuala 24/25.04.2023

MECANICA FINA SA (MECE) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E - 26.04.2023

ALTUR S.A. (ALT) (22/03/2023)

Convocare AGA O 26/27.04.2023

TRANSILVANIA BROKER DE ASIGURARE (TBK) (22/03/2023)

Convocare AGA O & E_26/27 Aprilie 2023