Update articol:

Proteste față de OUG 7 de modificare a legior justiţiei

*Actorul Mihai Călin: „Sprijinim magistrații pentru că nu s-a întâmplat niciodată ca magistrații să protesteze pentru altceva decât bani sau drepturi ale lor, ci pentru o justiție independentă”

Un nou protest are loc în această seară faţă de OUG 7 de modificare a legior justiţiei. Peste 1000 de manifestanţi au plecat în marş din Piaţa Victoriei către Ministerul Justiţiei, potrivit news.ro. HotNews spune ca la protest sunt 2000 de participanți. 

Manifestanții au scandat „PSD, Ciuma roşie!” şi Hoţii! Hoţii!”. „Cinste lor, cinste lor, cinste magistraţilor” este o altă scandare a manifestanţilor.

Şi cateva zeci de actori ai Teatrului Naţional din Capitală au protestat în faţa instituţiei, cerând abrogarea OUG, în semn de susținere față de magistrați. Printre participanţi s-au aflat Victor Rebengiuc, Mariana Mihuţ, Mihai Călin, Marius Manole, au relatat televiziunile de știri.

„Cei de la putere fac ce știu ei să facă – de frica închisorii, iau justiția în brațe și o schimbă cum vor ei ca să nu facă închisoare. Sper ca lucrurile să nu rămână așa. Singura posibilitate este să înțeleagă asta toți oamenii de bună-credință și să iasă să își spună cuvântul”, a declarat Victor Rebengiuc, potrivit HotNews.

„Toate măsurile care au fost luate sunt samavolnice, a fost din rău în mai rău. Nu suntem tâmpiți, nici ușor de manipulat. Sprijinim magistrații pentru că nu s-a întâmplat niciodată ca magistrații să protesteze pentru altceva decât bani sau drepturi ale lor, ci pentru o justiție independentă. Simt că ne îndreptăm către o dictatură și asta spun milioane de oameni. Trebuie să fim demni și să nu mai lăsăm niște inculți analfabeți să ne conducă”, a spus Mihai Călin. 

Actorul Marius Manole este cel care de fapt a anunţat în cursul acestei săptămâni intenţia artiştilor de a se solidariza cu manifestaţiile organizate de magistraţi pe tema Ordonanţei de modificare a legilor justiţiei.