Update articol:

Putin spune că va face vaccinul rusesc anti-coronavirus

Sursa foto: en.kremlin.ru

Președintele rus Vladimir Putin a declarat că intenționează să își facă vaccinul Sputnik, împotriva coronavirusului, deși nu a precizat când, scrie Newsweek.com.

Rusia a aprobat vaccinul Sputnik în august, susținând că este prima țară care a găsit o modalitate de a opri pandemia care a provocat peste un milion de morți în întreaga lume.

Putin nu s-a angajat încă public să primească vaccinul – a cărui dezvoltare a fost finanțată de către Fondul de investiții directe din Rusia – dar i-a spus luni președintelui sud-coreean Moon Jae – prin telefon – că va primi injecția înainte de vizita planificată la Seul.

Serviciul de presă al lui Moon a dat publicității detalii despre apelul telefonic luni. Coronavirusul a fost printre problemele discutate de cei doi lideri. Potrivit agenției de știri RIA, Putin i-a spus lui Moon: „Voi veni în Coreea de Sud … voi face vaccinul rusesc și voi veni”.

Deși experții și-au exprimat îngrijorarea cu privire la cât de repede a aprobat Moscova vaccinul, Kremlinul avansează cu studii și un plan de vaccinare în masă, cu mai multeVIP-uri rusești – inclusiv una dintre fiicele lui Putin.

Experții au fost sceptici atunci când Moscova a aprobat prima dată vaccinul, pe fondul îngrijorării că națiunile autoritare precum Rusia s-ar putea grăbi să producă un vaccin pentru prestigiu politic, dar fără a asigura eficacitatea și siguranța.
Sputnik se află în prezent în a treia fază de test, care urmează să se încheie la sfârșitul lunii octombrie. Vaccinările în masă pot începe după această etapă, potrivit lui Fyodor Lisitsyn de la Centrul Național de Cercetare pentru Epidemiologie și Microbiologie Gamaleya din Ministerul Sănătății din Rusia.

Toate regiunile rusești au primit deja loturi de testare a virusului, potrivit agenției de știri de stat Tass.

BVBStiri BVB

SIF MOLDOVA S.A. (SIF2) (19/10/2020)

Notificare - rascumparare actiuni proprii 12 - 16.10.2020

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (19/10/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN si EFSA

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (19/10/2020)

Notificare rascumparare actiuni proprii 12 - 16 octombrie 2020

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (19/10/2020)

Numirea domnului Valentin Nae in functia de Director al Sucursalei CNE Cernavoda