Update articol:

Taiwan: Diplomaţia chineză l-a convocat pe ambasadorul Canadei la Beijing

canada Sursa foto: Pixabay

Ministerul Afacerilor Externe chinez a anunţat vineri că l-a convocat pe ambasadorul canadian la Beijing, Jim Nickel, în legătură cu participarea Canadei la o declaraţie a şefilor diplomaţiilor din principalele ţări industrializate ale lumii (G7) referitoare la situaţia din Taiwan, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

Viceministrul de externe chinez Xie Feng l-a convocat joi pe ambasadorul Jim Nickel şi i-a cerut ca Ottawa să ”îşi corecteze imediat greşelile” în problema Taiwanului sau ”va suporta toate consecinţele”, indică o declaraţie a diplomaţiei chineze publicată vineri.

Aceasta este cea mai recentă plângere diplomatică făcută de Beijing după ce miercuri G7 i-a solicitat Chinei să rezolve într-o manieră paşnică tensiunile din jurul strâmtorii Taiwan.

Declaraţia G7 exprima îngrijorarea că nu există niciun motiv pentru a folosi o vizită a unui politician american de rang înalt în Taiwan drept pretext ”pentru activităţi militare agresive”.

Începând de joi, China organizează manevre militare de amploare, mobilizând avioane, nave şi rachete balistice în şase sectoare din jurul insulei Taiwan, ca răspuns la vizita în insulă, în această săptămână, a preşedintei Camerei Reprezentanţilor a Congresului SUA, Nancy Pelosi.

BVB | Știri BVB

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022

BITTNET SYSTEMS SA BUCURESTI (BNET) (12/08/2022)

Informare Depozitarul Central - operare majorare capital social - nr. actiuni

CONPET SA (COTE) (12/08/2022)

Convocare AGOA & AGEA 20(21).09.2022

BIOFARM S.A. (BIO) (12/08/2022)

Raport semestrial S1 2022