Update articol:

Raluca Fiterman: La finalul anului 2021 vom inaugura Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia – o investiție de peste 10 milioane de euro

Interviu cu Raluca Fiterman, CEO Arcadia – Spitale și Centre medicale

 

Arcadia – Spitale și Centre Medicale este cea mai mare rețea privată de sănătate din regiunea Moldovei, oferind servicii integrate (Spital, Policlinică, Imagistică medicală) în peste 40 de specialități medicale. În Rețeaua Arcadia se realizează peste 400 de operații chirurgicale complexe în fiecare lună.

 

Care au fost problemele cu care s-a confruntat Arcadia în perioada anului trecut, în plină pandemie?

Raluca Fiterman: Anul 2020 a fost, cu siguranță, un an care ne-a provocat, dar ne-a potențat, deopotrivă, capacitatea de adaptare și răspuns rapid și coerent la o realitate mereu în schimbare. Fiecare provocare a venit, însă, pe un teren pe care soluțiile erau deja proiectate sau chiar implementate, iar protocoalele bine stabilite. Coordonarea eficientă și răspunsului unitar al întregii echipe au fost puncte importante în navigarea în toată această hartă a anului 2020.

Am fost conectați în mod continuu la fluxul informațional intern și internațional și am pus pe primul loc siguranța pacienților și a echipei medicale, fiind conștienți de importanța menținerii unui spațiu sigur în Arcadia și de necesitatea intensificării activității în întreaga Rețea Medicală, pentru a putea veni în sprijinul pacienților.

Au fost și oportunități pe care le-ați identificat în această perioadă? 

Raluca Fiterman:  Pentru Arcadia, anul 2020 a subliniat importanța strategiilor atent gândite la nivel de management, a echipei și coordonării acesteia pe baza unei viziuni clare, informate.

În această perioadă am accelerat procesul de digitalizare și am lansat, mai devreme decât preconizam, ArcadiaLine, un serviciu de telemedicină atât de util, mai ales în contextul anului 2020, dar nu numai. Am continuat, de asemenea, dezvoltarea rețelei cu extinderea Blocului operator, dotarea cu aparate IRM 3 Tesla a Centrelor de Imagistică Medicală și inaugurarea Centrului de sănătate a femeii. Acestea sunt doar câteva exemple care descriu, în câteva cuvinte, proiectele de investiții pe care le-am desfășurat anul trecut.

Cum se vede viitorul, în general? Cum se vede viitorul sistemului medical din perspectiva Arcadia?

Raluca Fiterman:  Viitorul este rezultatul modului în care am învățat din lecțiile trecutului și a felului în care alegem să trăim prezentul și să ne raportăm la acesta. Mulți dintre pacienții din regiunea de Nord-Est și nu numai au reînvățat să pună sănătatea pe primul plan. Credem că de acum înainte vom pune cu toții din ce în ce mai mult accent pe prevenție și vom căuta cele mai bune soluții de diagnostic și tratament. Pe aceste noi realități construim în continuare și dezvoltăm portofoliul de servicii medicale Arcadia.

Sistemul medical este în curs de maturizare și dezvoltare. Cu siguranță, investițiile coerente vor asigura o piață matură a serviciilor medicale, care să ofere pacienților soluții complete și complexe. La Arcadia, încă de la început am crezut în multidisciplinaritate și în necesitatea unui sistem integrat de servicii: de la prevenție, la diagnostic, tratament și recuperare. În același timp, am pus accentul pe relația pe care o construim cu pacientului, pe experiența acestuia în Arcadia, creând și dezvoltând noi tipuri de servicii și pachete medicale personalizate, adaptate nevoile de sănătate ale pacienților.

Misiunea noastră rămâne în continuare aceea de a pune pe primul loc pacienții și de a dezvolta întregul sistem cu accent pe nevoile lor. De aceea, creștem și investim în echipele Arcadia pentru a răspunde nevoilor în schimbare ale pacienților cu pasiune și excelență în tot ceea ce implică actul medical.

Cine sunt fondatorii Arcadia?

Raluca Fiterman: Istoria Arcadia – Spitale și Centre Medicale a început acum peste 13 ani. Alături de soțul meu, ne-am implicat împreună, în familie, în dezvoltarea unui sistem medical în sprijinul comunității. Am fondat astfel o rețea medicală amplă, în continuă dezvoltare, care oferă servicii medicale complexe și complete pacienților din România și nu numai.

Cum au arătat rezultatele financiare la finalul anului trecut? 

Raluca Fiterman:  În acest moment, pentru Arcadia sunt importante proiectele de dezvoltare și bugetele de investiții. Credem că doar așa putem îndeplini misiunea pe care ne-am asumat-o și despre care am vorbit deja. În continuare, punem accentul pe inovație, învățare continuă, echipă și tehnologie, pentru a dezvolta servicii medicale pentru pacienții din țară și străinătate care accesează serviciile medicale Arcadia.

Focusul nostru este, așadar, în zona de dezvoltare. La nivelul anului 2020 am înregistrat o creștere a cifrei de afaceri până la 109,2 milioane lei, iar previziunile pentru 2021 sunt favorabile.

Care sunt proiectele de viitor ale Arcadia?

Raluca Fiterman:  Una dintre valorile ce ne inspiră către dezvoltare este inovația. Căutăm în mod permanent noi soluții de a fi alături de pacienții ce au încredere în expertiza Arcadia și dezvoltăm în mod continuu serviciile în acord cu nevoile lor.

La finalul anului 2021 vom inaugura Spitalul de Recuperare Medicală Arcadia, un concept revoluționar, unic. Este vorba despre o investiție de peste 10 milioane de euro care va oferi pacienților acces direct și imediat la tehnologie și aparatură medicală la cele mai înalte standarde, o bază de recuperare robotizată, cu importante beneficii pentru aceștia. Suntem, de asemenea, în plin proces de evaluare și de analiză pentru integrarea unui concept inovator în zona de oncologie, radioterapie și radiochirurgie.

Toate proiectele pe care urmează să le implementăm sunt rezultatul analizelor detaliate pe care le derulăm în mod constant și au rolul de a crea un prezent și un viitor al sistemului de sănătate așa cum ni-l dorim și noi, și profesioniștii din sfera medicală, și pacienții.

 

BVBStiri BVB

TERAPLAST SA (TRP) (24/09/2021)

Hotarari CA 24.09.2021

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (24/09/2021)

Infiintarea Filialei Fabrica de Prelucrare a Concentratelor de Uraniu-Feldioara

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (24/09/2021)

Raport consolidat - S1 2021

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (24/09/2021)

Informatii referitoare la desfasurarea AGA din 29 septembrie 2021

ELECTROMAGNETICA SA (ELMA) (24/09/2021)

Numire Administratori provizorii