Update articol:

Răzvan Cuc: ”Nu poţi să-ţi baţi joc de firmele româneşti, în condiţiile în care tu lucrezi în România”

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc și reprezentanți ai CNCF CFR SA au verificat stadiul lucrărilor la obiectivul de investiții ”Reabilitarea liniei C.F. Frontieră – Curtici – Simeria, Tronsonul 2: km 614 – Gurasada şi Tronsonul 3: Gurasada – Simeria”.

Ministrul Răzvan Cuc a precizat că deși există o bună mobilizare a constructorului și sunt respectate standardele de calitate aferente lucrărilor, totuși se înregistrează întârzieri în plata subcontractorilor în condițiile în care plățile realizate de CFR infrastructură către antreprenor sunt la zi.

“Am început inspecţia pe loturile 2A şi 2B din coridorul IV, de la kilometrul 614. Constructorul este mobilizat, lucrează (…) calitatea lucrărilor e bună, se lucrează cu materiale bune şi cu forţă de muncă destul de mare pe aceste sectoare, aşa cum este normal, dar ei au o foarte mare problemă, şi anume plata subcontractorilor români”, a spus Ministrul Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a precizat că a fost contactat de firmele subcontractoare care nu şi-au încasat banii pentru lucrări.

“O să am întâlnire şi cu subcontractorii nedeclaraţi, pentru că se lucrează şi cu subcontractori nedeclaraţi, şi să văd şi eu care sunt motivele întârzierilor la plată a acestor facturi. Firmele care m-au contactat sunt disperate efectiv, fiindcă intră în incapacitate de plată. Deci cât timp lucrează şi au facturi de trei – patru milioane neplătite de mai bine de mai bine de 3 – 4 luni în condiţiile în care şi-au luat avansul, atunci vom avea o problemă”, a declarat Ministrul Răzvan Cuc.

Ministrul Transporturilor a subliniat faptul că în situația întârzierii plăților către subcontractori se va considera că antreprenorul “nu-şi execută contractul la timp”.

“Nu poţi să-ţi baţi joc de firmele româneşti, în condiţiile în care tu lucrezi în România. N-ai venit cu utilaje în România, apelezi la utilajele firmelor din România şi trec luni de zile în care să aibă o firmă facturi de patru milioane şi să fie plătită doar cu 500.000 în condiţiile în care are probleme şi nu îşi poate plăti contribuţiile la stat, angajaţii, leasing-urile la utilaje. (…)  Firma Astaldi este o firmă care are foarte multe lucrări în România, dar dacă nu îşi va plăti subcontractorii, atunci vă spun că voi lua nişte măsuri foarte drastice. (…) Nu contest calitatea lucrărilor şi mobilizărilor, dar acestea sunt mulţumită firmelor subcontractante, care nu sunt plătite…”, a precizat Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.

Totodată Ministrul Răzvan Cuc referindu-se la lucrările de modernizare a Gării de Nord din București a precizat că acestea vor fi executate înainte de începerea Campionatului European de Fotbal din 2020, iar ulterior obiectivul va fi supus unor lucrări mai ample.

„Gara de Nord intră în reabilitare, sunt sume alocate, mai ales că în cursul anului viitor va fi şi Campionatul European de Fotbal Euro 2020”, a spus Ministrul Transporturilor.

„Modernizarea va fi una de amploare, dar cu siguranţă în prima parte vom face o modernizare care să se finalizeze până la începerea campionatului. Acolo trebuie regândit totul, un concept nou”, a mai declarat Ministrul Răzvan Cuc.

BVBStiri BVB

FONDUL PROPRIETATEA (FP) (03/08/2020)

Tranzactie de tipul celor enumerate la art. 82 din Legea nr. 24/2017

SIF OLTENIA S.A. (SIF5) (03/08/2020)

Cooptare membru administrator provizoriu

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (03/08/2020)

Raport conf. art. 82 din Legea 24/2017