Update articol:

Răzvan Nicolescu, despre reacţia Austriei în subiectul Schengen: “E hazliu că OMV, Petrom de fapt, nu mai are nicio șansă să obțină vreo modificare suplimentară a Legii Offshore în situația actuală”

Răzvan Nicolescu

Actuala lege offshore este suficient de bună pentru investitori în forma sa actuală şi nu e nevoie de vreo modificare suplimentară, a declarat Răzvan Nicolescu, Președintele Asociației pentru Energie Curată și Combaterea Schimbărilor Climatice şi fost ministru al Energiei, după ce au apărut informaţii că Austria ar vrea gazele din Marea Negră pentru a vota intrarea României în Schengen.  

Răzvan Nicolescu a scris: “E foarte bine că România cere vot pe Schengen. UE nu poate fi luată ostatică de doi politicieni austrieci (cancelarul și ministrul de interne) care practică banditismul politic, mint și manipulează propriul electorat.

Nu cred că modificările legii offshore au legătură cu acest subiect și nici nu au avut vreodată.

E hazliu că OMV, Petrom de fapt, nu mai are nicio șansă să mai obțină vreo modificare suplimentară în situația actuală. Dacă austriecii ne votează, legea nu va fi modificată pentru că ”șantajul” ar fi confirmat. Dacă nu ne votează, nu are nimeni curaj să mai schimbe vreo virgulă. Dimpotrivă! Atmosfera generală în legătură cu toate interesele de afaceri ale Austriei în România se va schimba.

În altă ordine de idei, avem nevoie de vreo modificare suplimentară la Legea Offshore? În opinia mea, categoric NU. Legea este suficient de bună pentru investitori în forma sa actuală.

Cei din mediul politic care lansează pe surse informația cu “șantajul OMV” fac un bun joc de PR mai ales pentru situația când nu intrăm, lăsând să te înțeleagă că au aparat gazul poporului.

Eforturile tuturor acum trebuie însă să fie pentru a intra. Chiar nu mai avem de ce să acceptăm vreo umilință. Avem dreptate. Cei doi austrieci care practică banditismul politic trebuie să fie convinși că, în cazul în care își vor duce extremismul, populismul și rasismul până la capăt, vor exista consecințe pentru țara lor. Nu ne vom lăsa umiliți!”

BVB | Știri BVB

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (27/01/2023)

Solicitare completare ordine de zi AGA 15(16).02.2023

ROMCARBON SA (ROCE) (27/01/2023)

Raport auditor - art. 108 Legea 24/2017 (R) pentru S2, 2022