Update articol:

Reacţia Axis la raportul Amnesty: “Facem eforturi constante de a integra etica în operațiunile de business și avem așteptări mari ca partenerii noștri de afaceri să ne susțină intențiile”

Axis Communications reacţionează după ce a fost menționată împreună cu alte companii într-un raport publicat recent de către Amnesty International. Raportul făcea referire la comercializarea tehnologiei de supraveghere digitală de către companii din Uniunea Europeană spre China. Axis a răspuns direct către Amnesty în legătură cu conținutul raportului.

Amnesty International acuză companii europene (Axis Suedia, Noldus Information Olanda şi Idemia Franţa) că vând Chinei tehnologii de supraveghere digitală

 

Conform răspunsului dat organizației Amnesty de către Axis, “soluțiile noastre video de rețea sunt folosite la nivel global pentru a îmbunătăți securitatea și siguranța. Deși realizăm că soluțiile noastre pot fi folosite în alte scopuri decât cele pentru care au fost dezvoltate, așa cum se poate întâmpla și pentru multe alte tehnologii. Axis dezvoltă soluții doar pentru scenariile de utilizare în care credem. Compania noastră comunică clar modul în care se pot utiliza soluțiile noastre, punând în balanță nevoile de siguranță ale societății și dreptul fiecărui cetățean la intimitate.

Facem eforturi constante de a integra etica în operațiunile de business și avem așteptări mari ca partenerii noștri de afaceri să ne susțină intențiile. Când vine vorba de etica în care clienții ne întrebuințează soluțiile, noi respectăm totdeauna drepturile omului și ne împotrivim oricăror forme de opresiune și de discriminare. Proiectele clienților noștri sunt analizate periodic pentru a pune în evidență orice posibilă abatere de lareglementările existente.

Pe lângă propriile valori pe care le respectăm, suntem o organizație fondată și cu biroul central în Suedia și ne supunem legislației naționale, internaționale și europene aplicabile în țările și utilizatorilor finali cărora ne este permis sau nu să ne comercializăm soluțiile. Această legislație se bazează pe date privind drepturile omului, opresiune politică și statut democratic.

Într-un sector de tehnologie aflat în evoluție rapidă, este necesar să documentăm constant modul de aplicare al tehnologiei, să monitorizăm dezvoltarea noilor și posibilelor cazuri de utilizare non-conformă și să ne asigurăm că ne putem ridica atât la propriile standarde, cât mai ales la cele impuse de Principiile Comerțului și Drepturilor Omului ale Uniunii Europene. Având rolul de lider de piață, trebuie să ne implicăm în dialog permanent cu părțile interesate pentru a identifica oportunități de îmbunătățire a proceselor și a operațiilor. Acestea sunt demersurile noastre neîncetate. Raportul Amnesty poate fi găsit aici. Răspunsul Axis la  întrebările adresate de Amnesty de pe 23 iunie 2020 poate fi consultat aici“.

Axis contribuie la dezvoltarea unei lumi mai inteligente și mai sigure, prin crearea de soluții inovative, care ajută la îmbunătățirea securității și oferă noi moduri de dezvoltare a afacerilor. Ca lider al industriei de echipamente video de rețea, Axis oferă produse și servicii de supraveghere și analiză video, control acces și sisteme audio complete. Axis are peste 3.000 de angajați în peste 50 de țări și colaborează cu parteneri din întreaga lume pentru a oferi soluții. Fondată în 1984, Axis este o companie cu sediul în Suedia, listată la bursa NASDAQ Stockholm sub numele de AXIS.

 

BVBStiri BVB

S.N.T.G.N. TRANSGAZ S.A. (TGN) (25/11/2020)

Comunicat privind aprobarea de catre ANRE a Planului de Dezvoltare SNT 2020-2029

SIF BANAT CRISANA S.A. (SIF1) (25/11/2020)

Convocarea AGOA din data de 6/7 ianuarie 2021

SOCIETATEA ENERGETICA ELECTRICA S.A. (EL) (25/11/2020)

Tranzactii parti afiliate - SDTN, SDTS si EFSA

VES SA (VESY) (25/11/2020)

Neintrunire cvorum AGA O & E 25.11.2020