Update articol:

Remus Borza, consilier onorific al premierului pe probleme economice: Avem nevoie de o reformă radicală și profundă a statului, a marilor sisteme publice, fie că vorbim de administrație, sănătate sau învățământ

Foto Facebook Foto Facebook

Deputatul Remus Borza, fost membru ALDE, a fost numit, ieri,  joi în funcţia de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate.

Decizia premierului Viorica Dăncilă privind acordarea calităţii de consilier a lui Borza a fost publicată în Monitorul Oficial. “Se acordă domnului Remus Adrian Borza calitatea de consilier onorific al prim-ministrului pe probleme economice, reformă şi fiscalitate. Activitatea acestuia este neremunerată”, se arată în decizia premierului.

Remus Borza a declarat: “Joi dimineață, am fost chemat de premier, am avut o discuție de o oră cu domnia sa. Mi-a propus această demnitate neremunerată, onorifică, plecând de la expertiza mea acumulată în zona antreprenorială. O să o ajut cu un sfat, o opinie, o consultanță pe zona economică, de fiscalitate și de reformă. Acesta e imperativul social clamat de națiunea română de aproape 30 de ani și ignorat de clasa politică: nevoia de reformă. O reformă radicală și profundă a statului, a marilor sisteme publice, fie că vorbim de administrație, sănătate sau învățământ (…) Sunt atât de multe discuții în spațiul public, discuții legate și de OUG 114. Chiar adineauri m-a sunat și Sergiu Oprescu, președintele Asociației Române a Băncilor, să mă felicite. A propus să avem o întâlnire săptămâna viitoare și cu premierul, tocmai pentru a discuta de impactul OUG 114. A creat un efect de tsunami în piața bancară, asigurărilor, pensiilor private, tot ceea ce înseamnă industrie energetică, jocuri de noroc. Punctul meu de vedere este cunoscut, am scris și mai multe editoriale pe acest subiect. Era nevoie de o formă de legiferare prin care să responsabilizăm mediul bancar și toate aceste industrii, de a susține efortul Guvernului în finanțarea marilor proiecte de interes public. E o datorie morală, legală a tuturor agenților economici și jucătorilor din economia românească de a-și plăti dările către stat”.

Potrivit lui Remus Borza, Guvernul trebuie să fie un partener al sectorului bancar și mediului economic, dar și sectorul bancar trebuie să finanțeze mai mult economia și să vină cu un sistem rezonabil și sustenabil al dobânzilor, care astăzi sunt de două, trei ori mai mari decât cele la nivel european. 

Remus Borza este deputat neafiliat din septembrie 2017 şi a fost ales pe listele ALDE Braşov. 

Remus Borza a fost exclus din ALDE în iunie 2017, fiind acuzat că nu a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu şi a recunoscut că purta discuţii pentru a prelua un portofoliu în Executiv, respectiv cel al Energiei.

Remus Borza a fost numit în anul 2012 administrator judiciar când Hidroelectrica a intrat în insolvenţă. A reuşit să taie contractele cu băieţii deştepţi care prăduiau compania.  A scos Hidroelectirca din insolvenţă şi a rambursat toate datoriile către bănci, făcând o restructurare, atât operaţională, cât şi financiară.

 

BVB | Știri BVB

VRANCART SA (VNC) (18/08/2022)

Intalnire investitori si analisti - Sem 1 2022

CONPET SA (COTE) (18/08/2022)

Hotararea AGOA 18.08.2022

SSIF BRK FINANCIAL GROUP SA (BRK) (18/08/2022)

Listare produse structurate pe pietele regionale

PURCARI WINERIES PUBLIC COMPANY LIMITED (WINE) (18/08/2022)

Teleconferinta Investitori de Retail - Rezultate Financiare Semestrul I, 2022

S.N. NUCLEARELECTRICA S.A. (SNN) (18/08/2022)

Convocare AGA O & E 22.09.2022(23.09.2022)